Stepanova suspendovana zbog dopinga

Dvostruka šampionka Rusije u kros-kantriju Lilija Stepanova suspendovana je na dve godine zbog manipulisanja uzorcima na doping testu.

Izvor: LB

Utorak, 30.03.2010.

17:45

Default images

Nakon saopštenja Ruske kros-kantri federacije, trener Jurij Čarkovski izjavio je da je 25-godišnja Stepanova posle osvajanja dve zlatne medalje na nacionalnom šampionatu prošlog vikenda u Siktivkaru zatražila od druge takmičarke da prijavi svoje uzorke kao njene na antidoping testu.

"Svi smo bili prilično iznenađeni kada smo videli da je Stepanova osvojila dve zlatne medalje. Posumnjavši da nešto nije u redu, otkrili smo da se jedna druga takmičarka prijavila na antidoping analizi pod imenom Stepanove, pokušavši da podmetne svoje uzorke", izjavio je Čarkovski.

On je dodao da je i trener Stepanove pokušao da prikrije prevaru, tako da će i on snositi deo odgovornosti.

"Izvršni odbor federacije odmah je suspendovao Stepanovu, dok će se o eventualnoj suspenziji trenera raspravljati tek narednog meseca", rekao je Čarkovski.

Poslednjih meseci nekoliko vodećih ruskih takmičara u kros-kantriju, uključujući i trostruku olimpijsku šampionku Juliju Čepalovu i osvajača zlata na Igrama u Torinu 2006. godine Jevgenija Dementijeva, bili su pozitivni na zabranjenu supstancu eritropoetin (EPO).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: