FIA razmatra sankcije za USF1

Vladajuće telo Formule 1 Svetska automobilska federacija (FIA) mogla bi da kazni ekipu USF1 zbog neučešća u ovogodišnjem šampionatu.

Izvor: B92, Reuters

Četvrtak, 11.03.2010.

18:24

Default images

Američki tim je trebalo da bude jedan od četiri nova u sezoni koja počinje u nedelju trkom za Veliku nagradu Bahreina, ali su čelnici ekipe prošle nedelje objavili da neće biti spremni i od FIA su tražili da im se mesto sačuva do naredne sezone. FIA je, međutim, odlučila da pokrene novi konkurs za popunu jednog mesta za sledeću sezonu.

Zbog neučešća ekipe USF1 u šampionatu za 2010. godinu Svetski savet se konsultovao sa predsednikom FIA, koji više nije na čelu Saveta, o u skladu sa disciplinskim propisima doneće odluku o mogućoj kazni”, kaže se u saopštenju FIA, ali nije pomenuto koje su moguće kazne.

FIA je, takođe, objavila da je Svetski savet odobrio novi konkurs za potencijalni 13. tim, i rezervni 14, za šampionat naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: