LŠ: Moćni Junajted pregazio Milan

Fudbaleri Mančester juanjteda pobedili su Milan sa ubedljivih 4:0 (1:0) i ukupnim rezultatom 7:2 plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2010.

22:41

Default images

Tim Aleksa Fergusona bio je dominantan protiv gostiju iz Milana koji su imali svoje šanse da ugroze Van der Sara, ali su Ferdinand i Vidić pokazali koliko nedostaju Junajtedu kada ne igraju zajedno. S druge strane, iako samo sa Runijem u špicu, napad 'crvenih đavola' bio je nezaustavljiv za 'rosonere'. Runi je postigao prva dva gola, treći Park, a četvrti je delo Flečera.

Već u trećem minutu Mančester junajted je imao odličnu gol šansu. Priliku da savlada Abiatija prvi je imao, očekivano, Vejn Runi koji je dobio od Valensije loptu ispred šesnaesterca, okrenuo se i šutirao ali je lopta prošla pored desne stative.

Milan je odgovorio istom merom, a igra 'rosonera' se i u revanšu bazirala na pasovima Ronaldinja koji je pokušavao da proigra Huntelara i Borijela prebacujući loptu preko Ferdinanda i Vidića.
FoNet
Prvu pravu šansu imao je upravo Brazilac. Pirlo je izveo slobodan udarac sa leve strane, loptu je na prvoj stativi zakačio Nani i prebacio je u sredinu šesnaesterca odakle je Ronaldinjo dobro šutirao glavom ali je ona završila pored stative.

Deset minuta posle prve šanse Runij je dobio drugu i iskoristio je. Veteran Geri Nevil je sa desne strane ubacio loptu na penal gde je najviši u skoku bio Vaza koji je preciznim i snažnim udarcem glavom savladao golmana gostiju postigavši svoj treći gol u Ligi šampiona, a 29. u svim takmičenjima ove sezone.

Do kraja poluvremena tempo je znatno opao, ni jedan tim nije uspeo da ozbiljnije zapreti rivalu što je sasvim odgovaralo domaćem timu koji je tako čuvao i vreme i sangu.

Samo 50 sekundi u drugom poluvremenu trebalo je Runiju da postigne drugi gol na meču i reši pitanje plasman u osminu finala.

Nani je pretrčao svog čuvara na levoj strani, poslao sjajnu loptu iza leđa odbrane Milana, a Runi bio brži od Abijatija i sa desetak metara loptu poslao u mrežu gostiju.
FoNet
Svoji kvalitet i nadmoć Junajted je potvrdio pola sata pre kraja. U trenucima kada je Milan krenuo na sve ili ništa Flečer je proigrao u šesnaestercu Parka koji je iz veoma teške pozicije savldao Abiatija poslavši loptu po zemlji na drugu stativu.

U 64. minutu ceo 'Old Traford' pozdravio je ulazak u igru bivšeg ljubimca Dejvida Bekama.

Poslednjih 20 minuta oba tima su odradila posao pošto je pobedink odavno bio rešen, a u Aleks Ferguson je šansu dao najmlađim igračima Rafaelu i Gibsonu, dok je Runija zamenio Berbatov. S druge strane, Leonardo je pored Bekama uveo i druga dva veterana, Klarensa Sedorfa i Filipa Inzagija, ali oni nisu doneli željenu promenu na terenu.

Ipak, tri minute pre kraja Junajted je postigao i četvrti gol za konačno poniženje Milana. Četvrti put Abiatija savladao je odlični Škot Daren Flečer koji je glavom prosledio loptu posle centaršuta Rafaela.

U drugom duelu osmine finala koji je odigran u sredu, Lion je odigrao 1:1 sa Realom u Madridu i zahvaljujući minimalnoj pobedi u prvom meču eliminisao 'galaktikose' iz daljeg takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: