ZOI: Zlata za Koreju, SAD, Slovačku

Na ZOI u Vankuveru prvi dan takmičenja doneo je i prva slavlja, i to za reprezentacije Švajcarske, Južne Koreje, Slovačke, Holandije i Sjedinjenih Država.

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2010.

09:20

Default images

Nakon Simona Amana u ski skokovima, tokom večeri do najvišeg podijuma stigli su Anastazija Kuzmina (Bijatlon), Li Jung i Hans Kramer (brzo klizanje na 1500 i 5000m) i Hana Kerni (akrobatsko skijanje).

Anastazija Kuzmina donela je u Vankuveru Slovačkoj prvu zlatnu medalju sa Zimskih olimpijskih igara, pobedivši u bijatlonu na stazi od 7,5 kilometara.

Li Jung-Su iz Južne Koreje osvojio je zlatnu medalju u brzom klizanju na 1.500 metara.

Srebro je osvojio je Amerikanac Apolo Anton Ono , u čudnom finišu u kome su Korejci pred kraj finalne trke upropastili šansu da osvoje sve tri medalje...

Amerikanka Hana Kerni osvojila je zlatnu medalju u skijanju slobodnim stilom, vožnji po hupserima,Kanadjanki Dženifer Hejl pripala je srebrna medalja.

O svemu opširnije na našoj stranici posvećenoj ZOI u Vankuveru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: