Virdžin predstavio svoj prvi bolid

Ekipa Virdžin rejsinga predstavila je svoj prvi bolid i tako ujedno postala prvi debitant u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 koji je to učinio.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 03.02.2010.

13:48

Default images

Bolid VR-01, koji će ove sezone voziti Nemac Timo Glok i Brazilac Lukas di Grasi, prvi je 'potpuno digitalan' u Formuli 1 jer je Nik Virt u dizajnu koristio samo kompjutersku tehnologiju, za razliku od drugih ekipa koje koriste mnogo skuplu opciju - vazdušne tunele.

"Bolid izgleda neverovatno", rekao je Di Grasi o bolidu VR-01, koji će biti biti ofarban u crveno i crno.

Sa Di Grasijem se složio i Glok, koji će započeti dvodneva privatna testiranja bolida na stazi "Silverston" u Velikoj Britaniji, pre nego što se pridruži ostalim timovima u Herezu naredne nedelje.

"Moja prva reakcija je da je bolid veoma lep. Mislim da imamo dobre rešenja na bolidu, a za mene je to solidna osnova pred početak testiranja. Dizajn je već dobar, sada nam treba brzina. Sve će doći na svoje mesto kada počne sezona, ili nešto kasnije, ali je za nas bitno da je bolid spreman", istakao je Glok.
Beta
Džon But, prvi čovek ekipe koja je mesto u Formuli 1 osigurala kao Menor Gran Pri, pre partnerstva sa Virdžin grupom RIčarda Brensona, naglasio je da je bolid kulminacija jednog veoma emotivnog putovanja.

"Ne mogu da opišem koliko sam ponosan. Kada je bolid izašao iz radionice bio je to jedan veoma poseban trenutak za mene", rekao je But.

Za razliku od bolida nekih timova koji su već predstavljeni, kod kojih je deo u kojem je smešten motor povezan sa zadnjim krilom, kod Viržina nije takav slučaj. Prednji deo je više postavljen u odnosu na sve prošlogodišnje bolide, dok je sedište vozača u kokpitu postavljeno više.

Pre Virdžina nove bolide su predstavili Ferari, Meklaren, Zauber, Reno, Mercedes i Toro Roso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: