UEFA: Klubovi nastavljaju da troše

Fudbalski klubovi nastavljaju da troše veliki novac na nova pojačanja, bez obzira na to što UEFA planira da uvede reforme i ograniči takvu klupsku politiku.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 22.01.2010.

13:22

Default images

Proteklih meseci UEFA je pratila 629 evropskih klubova u 53 zemlje. Detaljna analiza pokazala je da je zarada klubova porasla za deset odsto, ali i da su troškovi vezani za transfere i plate porasli za 18 odsto. Više od polovine klubova imalo je finansijske probleme u sezoni 2008-2009.

Pet timova zabeležilo je veliki gubitak, jer su potrošili 20 odsto više novca nego što su zaradili.

Ovo je veoma zabrinjavajući trend. Ukoliko klubovi nastave da troše u ovom ritmu, nastaće ozbiljni problemi“, rekao je generalni sekretar UEFA Đani Infantino.

UEFA planira da sledećeg meseca objavi detaljnu studiju na ovu temu, kako bi što pre uvela 'finansijski fer plej', na kome insistira predsednik UEFA Mišel Platini. Platini je zahtevao da klubovi prestanu da troše više nego što zarade, jer na taj način 'varaju' i beleže uspehe na neregularan način.

Samo u toku prošlog leata madridski Real i Mančester siti potrošili su na nova pojačanja više od 300 miliona funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: