Hasanefendić: „Nismo imali heroje“

Posle poraza od Danske u drugom kolu Evropskog prvenstva u Austriji selektor Srbije Sead Hasandefendić je izjavio da na tom meču u timu nije imao heroje.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.01.2010.

23:15

Default images

„Krenuli smo u utakmicu sa velikom ambicijom i velikom željom da obezbedimo prolazak u drugi krug. Zamisao je bila da jednom agresivnog igrom, koja eventualno ne odgovara Danskoj, pre svega u odbrani, osvojimo lopte sa kojima ćemo kasnije napraviti pozitivan rezultat. To nam je bila želja i tako smo se pripremali“, rekao je Hasanefendić.

Međutim, pokazali smo da nekako sa tom koncepcijom nismo baš sigurni. Nismo imali heroje na meču, ni veliku pomoć golmana, a i sudije su malo cepidlačile i, naravno, da smo svi razočarani. Bekovska linija je bila jako spora, stajali su na velikoj daljini od gola, pokušavali sa individualnim akcijama nešto da urade, bez pravih šansi za šut na gol. Razočaran sam što nismo uspeli, ali okrećemo se meču sa domaćinom. Pobedićemo Austriju i ući u drugi krug“, dodao je selektor reprezentacije Srbije.

Bek srpskog nacionalnog tima Nenad Vučković je istakao da je utakmicu odlučio loš početak meča njega i njegovih saigrača.
Fonet
Ne mogu da verujem da nam se drugi put dešava ista stvar, a to je loš početak utakmice. Mislim da je jako teško bilo posle jednog iscrpljujuceg duela sa Islandom, gde smo se vratili u život, da ponovimo istu stvar i vratimo u igru protiv Danske. Oni su mnogo iskusniji, imaju mnogo ovakvih utakmica iza sebe. Iskreno se nadam da se u meču sa Austrijom ovakav početak neće ponoviti i da ćemo mnogo bolje početi i ne juriti rezultat, kao sto smo to činili u ove prve dve utakmice na Evropskom prvenstvu“, naglasio je Vučković.

Drugi bek reprezentacije Srbije Petar Nenadić posle utakmice sa Danskom istakao je da sadašnji tim ne liči na ekipu iz pripremnog perioda.

Loša igra u napadu i odbrani. Jako loše smo otvorili i ovu utakmicu, kao i meč sa Islandom. Ne delujemo kao ekipa, teški smo u nogama, ne ličimo na sebe i ne ličimo na ekipu koja je jako dobro igrala u pripremnom periodu. Šta je, tu je. Imamo dva dana pred utakmicu sa Austrijom, da se oporavimo i vratimo u život. Taj duel je biti ili ne biti. Ne želim da komentarišem suđenje, a očigledno je problem u nama“, istakao je Nenadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: