Ksavijer završio karijeru

Nekadašnji reprezentativac Portugala Abel Ksavijer objavio je na stadionu u Ras Al Kaimahu, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, da završava igračku karijeru.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 22.12.2009.

17:30

Default images

Ksavijer, poznat po burnom temperamentu, ekstravagntnim frizurama i problemima sa drogom, odigrao je za Portugal 20 utakmica i postigao dva gola. Ostao je upamćen po polufinalnom meču EP 2000. godine u Belgiji i Holandiji protiv Francuske, kada je rukom na gol liniji zaustavio loptu, posle čega je dosuđen penal za "trikolore" koji je realizovao Zinedin Zidan.

Za 19 godina izuzetno bogate karijere Ksavijer je nastupao za čak 12 klubova, od kojih su najpoznatiji Benfika, Everton, Liverpul i Galatasaraj.

Pored okončanja karijere, tridesetsedmogodišnji fudbaler je obnarodovao da prelazi u islam jer je "u toj veri pronašao utehu i mir". Shodno običajima, on je promenio ime i sada se zove Fejsal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: