LE: Partizan – Šahtjor (21.05h B92)

Fudbaleri Partizana u sredu od 21.05h (TV B92) igraju svoj poslednji meč u prvom izdanju Lige Evrope protiv ukrajinskog Šahtjora iz Donjecka.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

19:49

Default images

‘Crno-beli’ iz prethodnih pet kola nemaju ni jedan osvojen bod, a u Humsku 1 stiže tim koji bi po svom kvalitetu verovatno igrao zapaženu ulogu i u LŠ. Ukrajinski ’Rudar’ je posle četiri ubedljive pobede u prošlom kolu prvi put remizirao, pa će na snegom pokrivenom stadionu Partizana verovatno samo želeti da zabavi beogradsku publiku.

Međutim, iako rezultat ovog meča neće promeniti ništa u grupi J, svaki osvojem bod UEFA plaća, a eventualnom pobedom Partizan bi ne samo prekinuo seriju od 13 uzastopnih poraza nego bi i skupio bodove za nacionalni i klupski koeficijent koji će biti bitan u narednoj sezoni.

Gosti iz Donjecka dolaze u Beograd u najjačem sastavu, a Mirčea Lučesku, trener poslednjeg osvajača Kupa UEFA na put je poveo 19 igrača, među kojima je i Igor Duljaj koji je najavio pobedu. Ekspediciji iz Ukrajine u Beogradu će se pridružiti kapiten Dario Srna, koji je dobio dan odmora da završi privatne poslove u Hrvatskoj i Mariuš Levandovski, koji je “poštedu” dobio zbog odlaska na ceremoniju uručivanja nagrade najboljem igraču Poljske.

Trener ‘crno-belih’, Goran Stevanović rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe u utakmici šestog kola Lige Evrope protiv Šahtjora na svom terenu. Partizan će i ovaj meč odigrati bez nekoliko prvotimaca, pre svega Klea, Đorđevića i Božovića.

Otežavajuća okolnost za igrače, navijače i za ceo klub biće loši vremenski uslovi na stadionu Partizana koji je prekriven snegom. Iz kluba su obećali da će uraditi sve što mogu da osposobe teren za igru (na čišćenju terena radiće 120 ljudi).

Kao potvrdu toga ljudi iz Partizana navode dve slične situacije od pre 4 godine kada su u Beogradu gostovali ruski CSKA i ukrajinski Dnjepar, a teren, koji je takođe bio prekriven snegom, bio očišćen i osušen pred sam meč.

Poslednji meč Partizan u Ligi Evrope ove sezone možete direktno pratiti na televiziji B92 od 21.05 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: