Vlade Norveške i Švedske neće EP

Vlade Norveške i Švedske neće finansijski podržati zajedničku kandidaturu fudbalskih saveza dve zemlje za dobijanje Evropskog prvenstva 2016. godine.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 10.12.2009.

14:36

Default images

Fudbalski savez Švedske saopštio je da su vlade odbile da pomognu gradskim upravama u prikupljanju sredstava za renoviranje stadiona i da će takva odluka uskoro biti zvanično objavljena.

Iako bi gradske uprave mogle da prikupe potrebna sredstva, švedski savez je naglasio da je bez podrške vlade nemoguće organizovati
Evropsko prvenstvo.

Kandidati za organizaciju Evropskog prvenstva 2016. godine moraju da raspolažu sa devet stadiona kapaciteta od 30.000 sedišta, a krajnji
rok za prijave je 15. februar. Izvršni odbor Evropske fudbalske unije (UEFA) će u maju doneti odluku o domaćinu tog turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: