Bogosavljev: "Kapičiću, ne hvala"

Bivši generalni sekretar nacionalnog saveza Predrag Bogosavljev istakao je da nema nameru da napusti Svetsku košarkašku federaciju (FIBA).

Izvor: B92, Sport

Sreda, 09.12.2009.

11:46

Default images

Bogosavljev, nekadašnji generalni sekretar košarkaškog saveza Jugoslavije, a potom i Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore, već nekoliko godina za potrebe FIBA Saveta radi na organizaciji največih svetskih košarkaških događaja. Međutim, on priznaje da je bez obzira na velike obaveze i predstojeći žreb za predstojeće SP u Turskoj još uvek prati dešavanja u Kući košarke.

""Nisam potpuno u materiji i ne znam baš sve detalje, ali sam ponešto čuo", priznao je Bogosavljev, koji je prva želja predsednika KSS Dragana Kapičića posle ostavke Predraga Bojića.

"Ne, hvala. Nema ljutnje, kao ni one nepopularne izjave 'nemam komentar', jednostavno u pitanju su sasvim drugi razlozi. Takve stvar mi imponuju, ali moji poslovni planovi su sasvim drugačiji. Svojevremeno sam radio koliko sam mogao i umeo i mislim da sam zaslužio prelaznu ocenu", ocenio je Bogosavljev, koji je zbog prirode svog posla u FIBA često u kontaktu sa ljudima iz KSS.

"Kada razgovaram sa Beogradom više volim da popričam o nečemu što nema veze sa poslom. Međutim, primećujem se u Savezu neočekivano komplikuje situacija, što nije dobro za košarku. Iskreno se nadam da će u KSS naći najbolje rešenje, da će se vodeći ljudi dogovoriti. Ne bih voleo da se radi u takvoj klimi, naročito posle velikog uspeha na EP u Poljskoj, a i pred SP u Turskoj", dodao je on.

U sredu u 14 časova u Kući košarke održaće se nova sednica UO KSS. Glavna tema sastanka trebalo bi da bude formiranje Radne grupe, koja bi bila zadužena za najavljene predloge promena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: