FS Španije pokreće istragu

Fudbalski savez Španije (RFEF) otvorio je istragu o navodnom nameštanju utakmica u Drugoj ligi, kao i u ostalim nižerazrednim takmičenjima u toj zemlji.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 02.12.2009.

12:17

Default images

RFEF je nakon dobijanja informacija od Evropske fudbalske unije (UEFA) pokrenuo istragu, a među mečevima koji su sumnjivi nalazi se i duel Las Palmasa i Rajo Valjekana (0:0), koji je odigran prošle sezone u Drugoj ligi.

RFEF istražuje i umešanost sedmorice igrače, od kojih trenutno samo jedan, golman Havijer Lopez iz Sarogose, igra u španskoj Primeri.

Pod istragom su i Fransisko Suarez (Gramenet), Mario Gomez (Alkorkon), Huan Karlos Sebaljos (Kordoba), Raul Luća Hurtado (Amposta), Fransisko Medina Luna (Rajo Valjekano) i Havijer Montanjes (Gramenet).

U slučaju da se dokaže da su krivi, fudbaleri bi mogli da budu kažnjeni doživotnom zabranom igranja, dok klubovima preti oduzimanje bodova ili izbacivanje u niže rangove takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: