Janković za B92:"Izveštaj u utorak"

Sekretar Zajednice Prvoligaša Miodrag Janković izjavio za B92 da se kompletan izveštaj o neredima na derbiju od delegata meča i komesara očekuje tokom utorka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2009.

14:26

Default images

Tada će se steći uslovi, ukoliko se utvrdi da je bilo propusta, za pokretanje postupka protiv FK Crvena zvezda kao organizatora derbija, i FK Partizan zbog divljanja navijača na južnoj tribini.

U zavisnosti od utvrdjenih propusta i krivice, oba kluba mogu da računaju na visoke novčane kazne, igranje pred praznim tribinama, ili kombinovanu kaznu:

Dobili smo izveštaj koji sledi posle utakmice od delegata. Medjutim, čekamo njegov poseban izveštaj koji treba da stigne najkasnije 48 sati posle utakmice, što znači da bi trebalo da se nadje u Zajednici najkasnije u utorak. Takodje očekujemo i izveštaj specijalnog kontrolora za bezbednost. Takodje je dogovoreno sa zamenikom disciplinskog sudije koji će voditi ovaj postupak, da u utorak pogleda taj izveštaj, i nakon toga donese odluku da pokrene disciplinski postupak“.

Opšte reakcija javnosti i medija je da posle svega što je vidjeno na srpskim tribinama, a posebno u subotu, posle novih nereda, da se svi oštro kazne:

Što se tiče kazni, ostavio bih to disciplinskom sudiji i ne bih želeo da prejudiciram. Disciplinskim pravilnikom je jasno utvrdjeno kakve su kazne za ovakve prekršaje. One se kreću u rasponu od novčanih, pa preko suspenzije terena , igranja mečeva pred praznim tribinama, ili kombinovane kazne“ rekao je Janković za B92.

On je dodao da bi u slučaju oštrijih kazni (igranje mečeva pred praznim tribinama) one mogle da budu primenjene već u narednom kolu, ali da to zavisi od toga kada će slučaj biti zatvoren, i odluke prosledjene klubovima. Da bi se odluka primenila, mora da bude dostavljena klubovima 48 sati pre mečeva narednog kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: