Derbi kola, Partizan - Olimpija

Derbi 10. kola NLB lige igra se u beogradskoj dvorani Pionir. Učesnici Evrolige, Partizan i Olimpija sastaju se u subotu u 19 časova.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 27.11.2009.

15:11

Default images

I beogradski 'crno-beli' i ljubljanski 'zeleni' tokom nedelje su ostvarili pobede u Evroligi. Olimpija je prvu pobedu u sezoni ostvarila protiv Rome, Partizan je priredio iznenađenje savladavši Olimpijakos.

"Nije lako boriti se protiv mnogo kvalitetnije i skuplje ekipe i to sve posle dva poraza u NLB ligi. Ali, igrači su se izdigli iz toga. Sada se proglašava kriza u Partizanu, ali o krizi se priča ne kada izgubite dve utakmice, već kada ne osvajate trofeje godinama. Treba imati strpljenja. Imamo sasvim novi tim, koji nije uigran. Treba puno vremena da se proizvede automatizam, igrači moraju da žive zajedno, da steknu iskustvo. Sada je jasno da će i ova ekipa Partizana, iako nije jaka kao prošla, sigurno biti borbena i da će tokom sezone rasti,“ istakao je Duško Vujošević, šef struke Partizana posle pobede nad Grcima i pozvao navijače da pomognu njegovom timu u duelu sa Slovencima, "Pozivam navijače da dođu da nam pomognu, umorni smo od Olimpijakosa, možda i bez Marića koji se povredio. Igramo protiv možda i najjače ekipe u NLB ligi po sastavu."

"Ako želimo na završni turnir moramo da pobedimo. Olimpija je digla formu. Moramo da se mobilišemo, odigramo kao protiv Olimpijakosa, ako ne i bolje da bismo pobedili," rekao je Dušan Kecman.

"I u Beograd putujemo sa željom da pobedimo iako se čini da je Partizan favorit. U njegovoj dvorani ga nosi publika, njegov šesti igrač. To se videlo u duelu sa Olimpijakosom gde je Partizan pokazao da je našao formu," kaže pred duel trener Ljubljančana Jure Zdovc, "Partizan ima puno dobrih igrača, posebno su opasni pod košem i sa krilnih pozicija. Možda su nešto slabiji spolja ali su sa Kecmanom i Amerikancem na pleju i tu iskusni i čvrsti. Čeka nas u kratkom roku pet evroligaških utakmica, posle Rome Partizan, onda Makabi, Cibona pa Marusi, težak je to raspored..."

Posle devet kola Partizan ima skor 4-4 uz utakmicu manje, Olimpija je sa skorom 7-2 na deobi drugog mesta na tabeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: