LŠ: Neizvesno u grupi C

U sredu su na programu utakmice petog kola u grupama C i D Lige Šampiona.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2009.

00:21

Default images

U grupi C situacija je nezivesna jer sve ekipe, makar na papiru, imaju šansu za prolazak u narednu rundu. Najlakši posao imaće Real Madrid koji dočekuje Cirih, dok će u drugom susretu Milan biti domaćin Marselju. U grupi D, Porto i Čelsi će se boriti za prvo mesto u grupi, a APOEL i Atletiko Madrid za plasman u Ligu Evrope.

Grupa C:
Real Madrid – Cirih (20:45)
Milan – Olimpik Marselj (20:45)

Grupa D:
Porto – Čelsi (20:45)
APOEL – Atletiko Madrid (20:45)

Grupa C: Svi mogu dalje

Manuel Pelegrini, trener Reala (foto: Beta)
Real Madrid – Cirih

Iako je u grupi C situacija prilično otvorena i sve ekipe mogu da prođu dalje, Real bi i remijem uništio sve nade Ciriha o prolazu. U prvom susretu Real je slavio u Cirihu sa 5:2, a na strani Švajcaraca bi mogla da bude i činjenica da ’kraljevski’ klub narednog vikenda u Barseloni očekuje najveći derbi španskog fudbala – ’superklasiko’.

Glavno pojačanje za Real biće povratak Kristijana Ronalda u tim. Portugalac je zbog povrede članka propustio čak deset prehtodnih mečeva ’kraljevskog’ kluba. Posle manjih povreda, u timu bi mogli da budu i Raul, Lasana Diara, Raul Albiol i Serhio Ramos, dok Guti sigurno propušta meč. Gosti će biti bez povređenog napadača Johana Fonlantena, a odsustvovaće i Filip Koh.

Milan – Olimpik Marselj

Marselj je u prethodnom kolu odneo vrlo ubedljivu pobedu nad Cirihom – 6:1, dok je Milan remizirao na San Siru sa Realom. Milan bi pobedom izbacio Francuze iz trke za plasman u narednu rundu, a u prvom susretu u Marselju, Pipo Inzagi je sa dva gola doneo pobedu svojoj – 2:1.

’Rosoneri’ će biti Marka Boriela zbog povred e kolena, a neće moći da igraju ni Metju Flamini, kao ni Đenaro Gatuzo. Marselj će biti jači za Luča Goznalesa, Stefan Mbia će zbog povrede članka možda propustiti meč, do Žilijen Rodrigez sigurno ne igra.

Tabela:
Milan 7
Real Madrid 7
Olimpik Marselj 6
Cirih 3

Grupa D: Porto i Čelsi za prestiž, APOEL i Atletiko Madrid za Ligu Evrope

Beta
Porto - Čelsi

Porto i Čelsi su još ranije obezbedili plasman u narednu rundu, a u sredu će se boriti za prvu poziciju u grupi D. Čelsi je u prvom ovogodišnjem susretu trijumfovao na Stamford Bridžu pogotkom Nikolasa Anelke.

U ekipu Čelsija vratili su se Didije Drogba, Mihael Balak i Deko, dok će susret u Portugaliji verovatno propustiti Salomon Kalu i Beleti. Menadžer Čelsija Karlo Ančeloti sigurno neće moći da računa na Frenka Lampadra i Žozea Bosingvu.

APOEL – Atletiko Madrid

Kao što će se Porto i Čelsi boriti za prvo mesto u grupi, tako će se APOEL i Atletiko Madrid boriti za treće mesto koje vodi u utešnu Ligu Evrope. U prvom susretu u Madridu nije bilo golova.

APOEL u susret sa Madriđanima ulazi posle pobede u derbiju kiparskog prvenstva nad Anortozisom od 2:0, kada je prvi gol postigao srpski fudbaler Nenad Mirosavljević. Sa druge strane, ’jorgandžije’ su doživele novo razočarenje posle poraza od Deportiva iz La Korunje sa 2:1. Ekipa iz prestonice Španije zauzima 18. poziciju, koja vodi u Segundu.

Tabela:
Čelsi 10
Porto 9
Atletiko Madrid 2
APOEL 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: