Pokrenuta istraga protiv Sansa

Protiv bivšeg predsednika madridskog Reala Lorenca Sansa pokrenuta je istraga zbog ilegalne trgovine umetničkim predmetima.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 12.11.2009.

14:46

Default images

Sans, koji je u sredu priveden, a potom pušten uz obavezu da se u zakazanom terminu pojavi pred sudom, optužen je da se bavio nelegalnim izvozom umetničkih predmet. Kako mediji prenose Sans je 2005. godine koristio umetničke predmete, vredne oko 7,5 miliona evra, u pokušaju da kupi italijansku Parmu.

"To je akcija koju sam vodio pre tri godine. Kupio sam nekoliko umetničkih dela i tada mi je sugerisano da bi bilo dobro da prodam na aukciji u Italiji", rekao je 66-godišnji Sans, naglasivši da nije znao da je iznošenje umetničkih dela iz zemlje kažnjivo zakonom.

"Nisam imao pojma da mi treba dozvola kako bih svoja umetnička dela prodao u inostranstvu", rekao je Sans i dodao da mu nikada više neće pasti na pamet da kupuje umetničke slike", zaključio je bivši predsednik Reala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: