Pola Redklif: “Ne povlačim se”

Svetska rekorderka u maratonu Pola Redklif izjavila je da se ne povlači iz atletike, uprkos povredi tokom Njujorškog maratona u nedelju.

Izvor: B92, BBC

Ponedeljak, 02.11.2009.

13:49

Default images

35-godišnja Britanka je maraton završila na četvrtom mestu, ali je tokom njega povredila koleno. Redklifovoj je maraton u Njujorku bio prvi posle šestomesečne pauze zbog operacije prsta na nozi, a u poslednjih nekoliko godina je imala velike probleme sa povredama.

Ne osećam da će mi nova povreda uticati mnogo na buduće planove. Uopšte nisam umorna i frustrirajuće je što nisam došla do boljeg rezultata, ali ne mislim da je ovo kraj moje karijere”, istakla je Redklifova.

Britanka je naglasila da do četvrte pobede u Njujorku nije došla zbog upale tetive levog kolena.

Pročiće me posle malog odmora. Nisam zabrinuta zbog naredne maratonske trke, samo sam razočarana jer sam želela pobedu i vredno sam radila, ali to nisam uspela da pretvorim u trijumf. Znala sam da mnogo rizikujem, ali sam želela da se takmičim. Mom telu je malo falilo, ali na kraju nisam uspela”, dodala je svetska rekorderka.

Na ovogodišnjem Njujorškom maratonu trijumfovala je Etiopljanka Derartu Tulu, ispred Ljudmile Petrove iz Rusije i Francuskinje Kristele Donej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: