Brazilska gimnastičarka 'pozitivna'

Bivša svetska šampionka u gimnastici, Brazilka Dajana dos Santos, bila je pozitivna na anti-doping testu na zabranjeni diuretik furosemid.

Izvor: B92

Subota, 31.10.2009.

01:50

Default images

Furosemid je preparat koji se uglavnom koristi za mršavljenje, ali se često uzima da bi se prikrilo korišćenje drugih zabranjenih supstanci. Međunarodna gimnastička federacije (FIG) saopštila je da je 26-godišnja Dos Santosova, bila je testirana van takmičenja, a ovu informaciju je potvrdio i njen klub Pinjeiros iz Sao Paola.

Klub je takođe saopštio da je gimnastičarka u periodu od juna do avgusta uzimala furosemid kako bi smanjila telesnu težinu, nakon operacije kolena.

Svetska prvakinja u parteru sa prvenstva u Anahajmu 2003. godine, ne takmiči se od oktobra 2008. godine , kada je prvi put operisla povređeno koleno. Ona je potom u maju ove godine imala i drugu hiruršku intervenciju, nakon koje je počela da uzima furosemid.

Njen matični klub je potvrdio da je o ovome obavestio Brazilsku gimnastičku federaciju i da je zamolio nacionalni savez da o tome obavesti FIG.

Prema najavi Svetske anti-doping agencije, Dos Santosovoj preti dvogodišnja suspenzija ukoliko se dokaže da je koristila nedozvojena sredstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: