EP: Porazi šahista i šahistkinja

U sedmom kolu ekipnog prvenstva Evrope u šahu, koje se održava u Novom Sadu, muška i ženska reprezentacija doživele su poraze.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 28.10.2009.

21:39

Default images

Šahisti su poraženi od Holandije rezultatom 2,5:1,5 i tako su izgubili šanse da se u finišu umešaju u borbu za sam vrh tabele, a istim rezultatom šahistkinje su poražene u duelu sa Nemačkom. Druga muška selekcija Srbije, koja igra van konkurencije, izgubila je od Rumunije rezultatom 2,5:1,5.

Dva kola pre kraja šampionata, muška reprezentacija nalazi se na 14. mestu, sa osam bodova, drugi tim je 26. sa pet bodova, dok su šahistkinje na 21. poziciji.

Ivan Ivanišević je podelio poen, Robert Markuš i Miloš Perunović su izgubili, dok je Bojan Vučković savladao protivnika. Dragan Šolak se odmarao posle poraza od Mađarske.

Muška B ekipa izgubila je istim rezultatom od Rumunije. Remizirali su Igor Miladinović, Nikola Sedlak i Miloš Roganović, poražen je Dejan Pikula, a odmarao se Slaviša Brenjo.

Šahitkinje su doživele četvrti poraz i po svoj prilici će ostvariti najlošiji rezultat u istoriji našeg šaha. Pobedu za naš tim postigla je na trećoj tabli belim figurama Anđelija Stojanović protiv Marte Mične, a Alisa Marić je na prvoj tabli podelila poen sa Elizabet Peč. Na drugoj tabli je Nataša Bojković izgubila od Katino Kahijani, dok je na četvrtoj Melani Ome savladala Mariju Rakić.

Ekipa Srbije već je ranije izgubila šanse za bolji plasman, a startovala je kao deveta ekipa po prosečnom rejtingu igračica.

U osmom kolu, muška selekcija će se sastati sa Švajcarskom, protivnik šahistkinja biće selekcija Bosne i Hercegovine, dok se druga muška ekipa sastaje sa Makedonijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: