Larson želi da trenira Seltik

Bivši fudbaler Seltika Henrik Larson izjavio je da bi želeo da se vrati u Glazgov, ali samo kao trener tog škotskog kluba.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 14.10.2009.

16:30

Default images

Larson je u periodu od 1997. do 2004. godine igrao za Seltik, sa kojim je osvojio četiri titule šampiona Škotske i po dva Kupa i Liga kupa. "Često razgovaram sa ljudima u Seltiku, ali za sada nema konktretnih dogovora. Svi znaju koliko volim taj klub i siguran sam da ću se vratiti u Škotsku, pitanje je samo kada", istakao je Larson.

Mediji su preneli i da bi Larson trebalo da počne da pohađa školu za trenere.

"Ako postanem trener, trudiću se da budem najbolji. To znači da ću morati da napustim Švedsku. Tokom karijere stekao sam mnogo iskustva i mislim da je sada pravo vreme da počnem da se bavim trenerskim poslom, ali nisam zainteresovan za učenje po sistemu Fudbalskog saveza Švedske", rekao je on.

"Zašto bih učio sve od početka. Više bih voleo da odmah počnem sa trenerskom taktikom", dodao je on.

Larson, koji trenutno igra za Helsingborg, nagovestio je da će na kraju sezone, u novembru, završiti igračku karijeru.

Iskusni, 38-godišnji napadč je pored Seltika nastupao i za Barselonu, sa kojom je u periodu od 2004. do 2006. osvojio dve titule u Primeri, Ligu šampiona i Superkup Španije. On se 2006. vratio u Helsingborg, a u januaru 2007. godine otišao je na dvomesečnu pozajmicu u Mančester junajted.

Za reprezentaciju Švedske odigrao je 106 utakmica i postigao 37 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: