Mutu: "Ne predajemo se"

Fudbalski reprezentativac Rumunije Adrian Mutu izjavio je kako njegova ekipa nije izgubila motivaciju iako više nema šanse da se plasira na Svetsko Prvenstvo.

Izvor: B92, Blic Srbija, Rumunija
Podeli

Mutu je izjavio kako zna šta može da ga očekuje u Beogradu na meču sa Srbijom. „Znam da je atmosfera na beogradskoj „Marakani“ vrela, svestan sam i da Srbi imaju šansu da se direktno plasiraju na Svetsko prvenstvo ukoliko nas pobede, ali mi smo spremni za borbu u paklu“, rekao je Mutu.

Iako je Rumunija izgubila šanse da stigne na Mondijal naredne godine, Mutu tvrdi da se njegova nije izgubila motivaciju.

Imamo mi svoje motive, bez obzira na činjenicu da nemamo šanse da vidimo Južnu Afriku. Pre svega želimo da se revanširamo Srbima za poraz iz prvog meča u Konstanci, a između ostalog moramo da vodimo računa i o reputaciji našeg nacionalnog tima. Treba misliti i o narednim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, jer pad na listi može da nas odvede u treći šešir na žrebu, što znači i dobijanje težih protivnika“, rekao je napadač Fiorentine.

Mutu se nadovezao da želi da se „osveti“ Srbiji za poraz u Rumuniji.

Domaćin će igrati najbolje što zna jer mu pobeda otvara vrata Svetskog prvenstva. U Beograd ipak ne dolazimo da izgubimo, već da se na terenu osvetimo“, zaključio je Mutu.

Selektor Rumunije Razvan Lučesku izjavio je da u Beogradu ide minimum na bod, ili čak i sva tri.

Ne želim da izgubim utakmicu u Beogradu. Hoću bod ili tri, a treća opcija ne dolazi u obzir“, rekao je Lučesku.

Lučesku će na teren u Beogradu najverovatnije izvesti sledeću postavu: Koman (Brašov), Maftei (Unirea), Kivu (Inter), Radoju (Al Hilal), Rac (Šahtjor), Varga (Unirea), Apostol (Unirea), Gojan (Dinamo K), Adrijan Kristea (Dinamo B), Mutu (Fjorentina)i Marika (Štutgart).

strana 1 od 3 idi na stranu