Džodi Henri završila karijeru

Bivša svetska i olimpijska šampionka u plivanju Australijanka Džodi Henri završila je karijeru, objavila je Australijska plivačka federacija.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 30.09.2009.

13:37

Default images

U saopštenju nisu navedeni razlozi zbog kojih se 25-godišnja plivačica odlučila da prekine profesionalnu karijeru. Australijska plivačica se poslednji put takmičila na prvenstvu sveta u Melburnu 2007. godine, kada je osvojila dva zlata. Ona je prošle godine zbog povrede propustila Olimpijske igare u Pekingu, da bi potom propustila i Svetsko prvenstvo u Rimu.

Henrijeva je najveći uspeh ostvarila na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine kada je osvojila tri zlatne medalje uz tri svetska rekorda. Ona je u karijeri osvojila ukupno četiri svetska zlata, pošto je na prvenstvu u Montrealu 2005. godine osvojila titule na 100 metara slobodnim stilom i u štafeti 4x100 metara.

Plivačica nije uspela da se izbori za mesto u reprezentaciji na Igrama u Sidneju 2000. godine, ali je to nadoknadila četiri godine kasnije u Atini. U međuvremenu je na Igrama Komonvelta u Mančesteru 2002. osvojila tri zlatne medalje.

Ona je u finalu trke na 100 metara slobodnim stilom u Atini savladala Holanđanku Inge de Bruin, pošto je prethodno u polufinalu postavila novi svetski rekord od 53,52 sekunde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: