Adebajor: „Ne zaslužujem kaznu“

Napadač Mančester Sitija Emanuel Adebajor izjavio je da ne vidi razlog zašto bi ga Fudbalski savez Engleske (FA) kaznio zbog postupaka na utakmici sa Arsenalom.

Izvor: B92, eurosport

Ponedeljak, 14.09.2009.

13:08

Default images

FA bi ove nedelje trbebalo da kazni Adebajora zbog nasilnog ponašanja na utakmici na kojoj je Siti trijumfovao 4:2, jer je nemarno nagazio na lice Robina van Persija, dok se očekuje da će dobiti posebnu kaznu jer je postizanje gola proslavio pred navijačima Arsenala, sa kojima je još od ranije u sukobu, pošto je prethodno pretrčao ceo teren da bi to učinio.

Izvršni direktor FA Ajan Votmor je u nedelju potvrdio da će Savez ispitati oba incidenta Adebajora, od kojih je za proslavu pred navijačima poraženog kluba dobio žuti karton.

Ne znam šta sam to loše uradio da bih bio kažnjen. Nisam čuo ni da policija, ali ni da ljudi iz FA, žele da pričaju samnom. U klubu mi ništa nisu rekli“, rekao je Adebajor, „Čuo sam da je jedan redar povređen kada su navijači počeli da bacaju razne stvari i žao mi je zbog toga. Izvinio sam se Robinu van Persiju, a takođe je bilo ludo pretrčati teren i proslaviti postignut gol pred navijačima Arsenala, ali su me oni vređali tokom cele utakmice“.

Togoanac je takođe istakao da nije planirao proslavu pred navijačima Arsenala, pošto nije ni znao da će biti strelac, ali da se na to odlučio posle velikog broja uvreda, koje su počele još dok se zagrevao pre utakmice.

Nisam uopšte to planirao. Nisam ni znao da ći postići gol. Kako su se stvari odvijale još od zagrevanja na kraju sam došao na tu ideju. Samo bih želeo da se izvinim redaru zbog toga što mu se desilo“, dodao je Adebajor.

U odbranu Adebajora stao je i menadžer Sitija Mark Hjuz, koji je rekao da nije bilo zle namere kada je njegov igrač nagazio Van Persija.

Od starta utakmice Emanuel Adebajor je trpeo neverovatnu količinu uvreda, ali mogu da tvrdim da nije bilo nikakve zle namere u duelu sa Robinom van Persijem“, rekao je Hjuz i dodao da se Adebajor izvinio igraču Arsenala posle utakmice, iako on to negira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: