PL: Arsenal na „Teatru snova“

Za vikend se igra četvrto kolo Premijer lige, derbi je susret Mančester Junajteda i Arsenala, dok novi test očekuje i Barnli, koji putuje na Stamford Bridž.

Izvor: B92

Petak, 28.08.2009.

20:36

Default images

Pored derbija i još jednog teškog susreta koji očekuje Barnli, najprijatnije iznenađenje sa početka sezone, u subotu se sastaju i Blekburn i Vest Hem, Bolton i Liverpul, Stouk i Sanderlend, Totenhem i Birmingem, kao i Volfs i Hal. U nedelju igraju Portsmut i Mančester Siti, Everton i Vigan, dok će poslednji biti okršaj Aston Vile i Fulama.

Aktuelni šampioni oporavili su se od šokantnog poraza od Barnlija u drugom kolu, i sada iza sebe imaju pet golova postignutih protiv Vigana. Za razliku od Junajteda, Arsenal je sezonu počeo fantastično, uz deset postignutih pogodaka u dva meča i prvi derbi sezone obećava veliki okršaj kandidata za titulu. Šampionima i dalje nedostaju Edvin van der Sar i Rio Ferdinand, dok u timu Arsenala neće biti kapitena Seska Fabregasa, koji odsustvuje zbog povrede zadnje lože. Kontraverzni napadač Eduardo, koji je trenutno u sukobu sa UEFA zbog navodnog lažiranja penala, mogao bi da presedi meč u korist Niklasa Bentnera.

Karlo Ančeloti nema nove probleme sa povredama u timu, ali pravi mogućnosti za kombinovanje na sredini terena, gde bi u startnoj postavi mogao da zaigra Majkl Esjen umesto Florana Malude ili Mihaela Balaka. U Barnliju, koji je zapanjio premijerligaški svet pobedama nad Mančester Junajtedom i Evertonom u protekle dve nedelje, neće biti promena u startnoj postavi.
Beta
U Blekburnu, kome se tek pridružio Paskal Čimbonda iz Totenhema, povrede su i dalje problem, pošto je neizvesno da li će nastupati Rajan Nelsen i Bret Emerton. I Vest Hem se može pohvaliti novim pojačanjem, Alesandrom Diamantijem iz Livorna, koji bi takođe mogao da debituje ovog vikenda. Najjače oružje “čekićara”, koji su u sredu pretrpeli traumatični susret sa navijačima Milvola u meču Liga kupa, ponovo će biti napadač Karlton Kol.

Bolton će ove sedmice imati priliku da ugosti Liverpul, koji je, za razliku od svojih najvećih rivala, suočen sa očajnim početkom sezone. Ekipa Rafe Benitesa, koja najavljuje borbu za titulu, moraće da pobedi u gostima ako želi da uhvati priključak sa timovima sa vrha tabele.

Zvezda Stouka i miljenik igrača “fantazi fudbala” Rajan Šokros mogao bi da propusti susret sa Sanderlendom, dok je samo izvesno da bi ga u tom slučaju zamenio Robert Hat. Bivši menadžer Vigana i Birmingema Stiv Brus zadovoljan je dosadašnjim nastupima Sanderlenda, koji ima šest bodova iz tri meča.

Totenhem je trenutno srećni tim koji na sve gleda sa vrha tabele, a Hari Rednap ne namerava da pravi izmene u pobedničkoj jedanaestorci. Birmingem, koji se prošle sezone borio za opstanak, pokušaće da zaustavi londonske autsajdere od održavanja na prvom mestu.
Beta
Vukovi” ove sezone imaju čemu da se raduju, pošto su, osim plasmana u Premijer ligu, izborili i ugovor sa Kevinom Dojlom, bivšom zvezdom Redinga. Dojl će priliku za debi imati u susretu sa Halom, koji ovu sezonu nije počeo na spektakularan način kao prošle godine. Oba tima imaju po tri boda iz tri meča.

U nedelju će Portsmut ugostiti Mančester Siti, klub sa velikim planovima. Pošto milijarder Sulejman Al-Fahim sada nadgleda poslove na Freton Parku, dok je prethodno pomogao “Abu Dabi Junajted Grupu” da preuzme Siti, biće zanimljivo videti koji tim zavistan od investicija sa Istoka će uspeti da odnese pobedu. Siti je trenutno u boljoj poziciji, pošto su pobedili u prva dva susreta, dok je Portsmut poražen u tri meča.

Everton će pokušati da popravi utisak posle slabog starta u susretu sa Viganom, dok je gostima takođe obavezno spasavanje ugleda posle katastrofalnog poraza od Mančester Junajteda od 5:0.

Poslednji meč rezervisan je za Aston Vilu, koja je ispala iz Lige Evrope od Rapida iz Beča, i Fulam, koji se raduje vestima o povratku Zamore, Končeskog i Dempsija, koji nisu nastupali na susretu sa Amkarom u Ligi Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: