Srbija ubedljiva protiv Rusije

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Rusiju ubedljivo 70:59 u meču trećeg kola Akropolis kupa u Atini.

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2009.

19:42

Default images

Do uverljivog trijumfa nad šampionom Evrope, drugog na atinskom turniru, ekipa Dušana Ivkovića stigla je briljantnom igrom u trećoj četvrtini, koju je dobila rezultatom 17:4. Sredinom poslednjeg perioda naš tim imao je i plus 29 (65:36), ali su Rusi serijom trojki uspeli da izbore podnošljiv poraz. Selekciju Srbije predvodio je kapiten Nenad Krstić sa 24 poena. Ovaj meč propustili su Teodosić i Raduljica.

Krstić je šutirao 6-9 za dva i 12-14 sa linije penala, a zabeležio je i četiri skoka. Osim njega, istakli su se Novica Veličković sa 9 i Bojan Popović i Kosta Perović sa po 8 poena.

Timofej Mozgov bio je najefikasniji kod Rusa sa 15 poena, dok je Vitalij Fridzon ubacio 10. Za ekipu Dejvida Blata zbog povrede nije nastupio Viktor Hrijapa.

U prvom poluvremenu igralo se izjednačeno, ali je Srbija uspela da ode na 15-minutni odmor sa četiri poena viška (32:28). U trećem i početkom četvrtog perioda Srbija je potpuno dominirala - Krstić je lako izlazio na kraj sa protivničkim centrima, lopta je 'išla' tečno, a mnogo poena nastalo je posle odlične kretnje bez lopte, što je loš šut za tri poena (ukupno 1-10) učinilo irelevantnim.

Najveću razliku naša selekcija stvorila je sredinom poslednje deonice (65:36), ali su tada Rusi kaznili opuštanje u redovima Srbije i lakše dolazili do čistih pozicija za šut. Pogodili su Monija, Ponkrašov i Fridzon, a presingom na protivničkoj polovini Rusija je došla do još lakih poena.

Ipak, pobeda Srbije nijednog trenutka nije dolazila u pitanje i 'orlovi' su priveli meč kraju bez većih problema.

Pomoćni trener reprezentacije Srbije Aco Petrović zadovoljan je igrama na Akropolis kupu.

"Utakmica je bila tvrda na početku. Mi smo u drugoj četvrtini dobrom timskom odbranom uveli meč u normalan tok. U trećoj i početkom četvrte deonice odigrali smo zaista izuzeno dobro u odbrani, kada smo Rusima dozvolili da za 15 minuta postignu samo šest poena. Na kraju je našim igračima malo pala koncentarcija, a Rusi su braneći svoj igrački ponos serijom poena ublažili poraz. Sigurno je da su igrači umorni posle svih ovih utakmica. Međutim, ovo je bila izvanredna i uspešna provera za Evropski šampionat, jer smo igrali tri jake utakmice u tri dana i osetili ritam takmičenja kakav će biti u Poljskoj".

Srbija – Rusija 70:59 (13:13, 19:15, 17:4, 21:27)
Srbija: Popović 8 (6-6 slobodna bacanja, 2 ukr. l), Tepić 2 (3 sk), Mačvan, Erceg 2, Kecman 2 (2 as, 2 ukr. l), Marković 5 (3 sk), Tripković 4 (4 as), Bjelica 1, Krstić 24 (12-14 sl. b, 6-9 za dva, 4 sk), Perović 8 (8 sk), Veličković 9 (5 sk), Paunić 5
Rusija: Voroncevič 5 (5 sk), Kurbanov, Bikov 5, Priton 10, Mekarti 1, Sokolov, Šved, Vjalcev 4, Monija 8 (7 sk), Pankrašov 3, Kaun 8 Mozgov 15

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: