Tuča navijača Zvezde u centru Praga

Nekolicina navijača Crvene zvezde potukla se u centru Praga sa policijom pred meč sa Slavijom u kvalifikacijama za Evropa ligu.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 20.08.2009.

19:21

Default images

Vođi grupe od nekoliko desetina Zvezdinih navijača nije se dopalo što ga je policajac opomenuo da ne može da diriguje grupom preko megafona i koškanje se izrodilo u tuču sa policijom na koju se poletele konzerve i flaše, petarde i stolovi i stolice iz obližnjeg restorana. Nekoliko navijača je povređeno.

Policija je navijače sprečila da uđu u metro, na mestu je bila hitna pomoć, a oko 50 delija je privedeno, javila je češka televizija. Zbog delija je u pripravnosti 280 policajaca, a njihovo kretanje prati i helikopter.

Delije su još u sredu dospeli u žižu interesovanja kada su po prelasku granice divljali po benzinskim pumpama, pa je policija u četvrtak ujutru proterala 44 navijača iz Češke.

Srpski navijači su popodne bili velika atrakcija za strane turiste koji su se raspitivali šta to pevaju i kakva manifestacija se to u srcu Praga odigrava.

Oko 300 srpskih navijača, od oko 800 koliko policija procenjuje da je došlo u Prag, smestilo se u jednom studentskom domu a na drugi kraj grada na utakmicu prebaciće se autobusima uz policijsku pratnju.

Utakmica Slavija - Crvena zvezda u baražu za Ligu Evropa procenjena je kao utakmica izuzetno visokog rizika. Slavija je preduzela do sada neviđene mere obezbeđenja, na stadionu ima 220 redara, ulaznice je prodavala na ime i prezime, na ulasku na stadion oko 10.000 gledalaca koliko se očekuje moraju da se legitimišu, zabranjena je prodaja alkohola na stadionu i u okolini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: