Rok Kerin najbrži u Šapcu

Slovenački plivač Rok Kerin pobedio je na šabačkom maratonu "Trka mira", koji je plivan na Savi od sremačkog sela Jarak do plaže "Stari grad" u Šapcu.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 02.08.2009.

16:15

Default images

Stazu dugu 19 kilometara Kerin je preplivao za dva sata časa 50 minuta i 52 sekunde i ostavo iza sebe 19 takmičara i takmičarki iz osam zemalja. Kerin je za skoro 13 minuta bio brži od Jozefa Kučara iz Češke (3.03.40). Treće mesto osvojio jei Cvetan Jordanov iz Bugarske (3.06.34). Četvrta je u cilj ušla Lenka Sterbova, a petoplasirana je Tereza Mruzukova, obe iz Češke.

Slovenac je tokom cele trke bio na čelu, a poslednjih 45 minuta plivao je samo u pratnji sudija i ekipe za navođenje u čamcu.

"Bilo je jako naporno poslednjih 45 minuta. Gotovo celu trku plivao sam sâm, ali sam srećan jer nisam osetio bol u ramenu, iako od prvenstva u Kanadi pre dve sedmice vučem povredu", rekao je Kerin po izlasku iz vode na cilju u Šapcu.

Trku je 40. put završio i najstariji šabački maratonski plivač Milorad Rajšić, a njegov ulazak u cilj obeležen je puštanjem jata belih golubova.

Takmičare je dočekalo više hiljada Šapčana.

U očekivanju maratonskih plivača na šabačkoj plaži "Stari grad" održan je i mini maraton, a stazu dužine 4,5 kilometara najbrže su plivali Šapčanin Nemanja Grujić, u kategoriji takmičara rođenih 1992. godine ili kasnije. U kategorijih takmičara mlađih od 1993.

godišta pobedio je Emir Osmanović iz Novog Pazara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: