Darko Miličić u Njujorku

Njujork Niksi poslali su Kventina Ričardsona i novac u zamenu za centra Memfisa, srpskog košarkaša Darka Miličića.

Izvor: B92

Petak, 26.06.2009.

10:26

Default images

Miličić je na 61 utakmici za Grizlise u proseku postizao 5.5 poena po meču, dok je 29-godišnji Ričardson imao prosek od 10,2 poena i 4.4 skoka na 72 nastupa za Njujork. Miličiću je ovo bila sedma sezona u NBA, dok je Ričardsonu u NBA ligi proveo deset godina.

Kada pravite ekipu, od nemerljivog je značaja da imate „velikog čoveka“ sa tehnikom kao što je Darko“, rekao je sportski direktor Niksa Doni Volš.

On je tip igrača sa jakom igrom na visokom postu koji će se dobro dopunjavati sa Edijem Karijem pod koševima. Siguran sam da će se dobro uklopiti u sistem trenera Majka D’Antonija“, zaključio je Volš.

Miličić je 2003. izabran kao drugi pik na draftu iza LeBrona Džejmsa, a ispred Karmela Entonija, Krisa Boša i Dvejna Vejda.

Košarkašku karijeru počeo je u vršačkom Hemofarmu, a Miličićev prvi NBA tim bio je Detroit gde je proveo tri godine. Posle toga, po dve godine je nastupao za Orlando i Memfis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: