Odlična Jelena u trećem kolu

Srpska teniserka Jelena Janković izborila je plasman u treće kolo Vimbldona pobedom nad Ivetom Benešovom.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.06.2009.

21:19

Default images

Jankovićeva je do pobede došla rezultatom 6:2, 6:4, posle prikazane mnogo stabilnije igre nego na startu trećeg Gren slem turnira sezone, i u narednoj rundi će se sastati sa pobednicom susreta između Amerikanke Melani Udin i Jaroslave Švedove iz Kazahstana.

Najbolja srpska teniserka odlično je ušla u meč i već u prvom gemu je došla do brejka i do kraja seta je nastavila istim tempom i uz još jedan osvojen poen na servis protivnice ubedljivo je došla do vođstva 1:0 u setovima. Kao što je bio slučaj početkom prvog seta, Jankovićeva je i drugi započela brejkom, i taj jedan poen na servis Benešove bio joj je dovoljan za trijumf posle samo sat i dva minuta.

U odnosu na igru prikazanu u prvom kolu protiv Julije Gerges, Jankovićeva je protiv 35. igračice sveta bila mnogo mirnija i uz odličan servis, za koji mnogi smatraju da je njeno najslabije oružje, protivnici nije dozvolila da dođe ni do jedne brejk prilike tokom celog meča i zasluženo je izborila plasman u treće kolo Vimbldona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: