EP: Srbija ispala posle poraza

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Evropskom prvenstvu nakon poraza od domaćina Švedske sa 3:1 u Malmeu.

Izvor: B92

Utorak, 23.06.2009.

21:45

Default images

Svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu. Šveđani su rano poveli golovima Berga u 7. i 14. minutu iz penala, Gojko Kačar je smanjio u 28. minutu, da bi samo minut kasnije Toivonen postavio konačnih 3:1 za Švedsku. Srpski tim meč je završio sa 9 igrača. Najpre je Nenad Tomović dobio drugi žuti karton krajem prvog poluvremena, da bi u 69. minutu Nikola Petković dobio crveni.

Srbija je takmičenje završila na trećem mestu grupe ‘А’, bez pobede, uz samo jedan postignut gol (0-2-1, gol-razlika 1:3). U drugom meču poslednjeg kola, Italija je pobeda Belorusiju sa 2:1 i potvrdila prvo mesto u grupi, dok je Švedska na drugom mestu. U polufinalu će se sastati Italija i Nemačka, odnosno Engleska i Švedska.
Beta/AP
Švedska je rano stekla veliku prednost. Iz prvog napada, u 7. minutu, domaćin šampionata došao je do prednosti. Posle centaršuta Bajramija sa leve strane, Markus Berg je neometan u šesnaestercu, sa 10 metara, savladao Brkića.

U 14. minutu, Šveđani su udvostručili prednost posle penala. Tomović je zakačio Bajramija na ivici šesnaesterca, a sudija Pedro Proensa pokazao na belu tačku i dao žuti karton Tomoviću. Srpski reprezentativci su bili nezadovoljni ovakvom odlukom, a posle bučnih protesta žuti karton je dobio i Gulan, koji je utrčao u teren sa klupe. Berg je bio siguran sa 11 metara i postigao već peti gol na prvenstvu u Švedskoj.

U 22. minutu došlo je do velike gužve i koškanja na sredini terena. Sudija je propustio da dosudi prekršaj nad Sulejmanijem, posle čega je Kačar oštro startovao na Berga i dobio žuti karton. U gužvi koja je nastala učestvovali su skoro svi igrači obe ekipe, žuti karton dobio je i švedski reprezentativac Vernblom.

Četiri minuta kasnije, Srbija je smanjila zaostatak, nakon što je, posle kornera Sulejmanija, Kačar sa 5 metara butinom ubacio loptu u mrežu.
Fonet
Ipak, samo minut kasnije, posle velike greške srpske odbrane, Ola Toivonen je izašao sam pred Brkića i Švedska ponovo dolazi do 2 gola prednosti.

Posao srpskog tima, kojem je neophodna pobeda za prolaz u polufinale, otežan je u finišu prvog poluvremena, kada je Tomović dobio drugi žuti karton posle novog prekršaja nad Bajramijem, što je bilo jasno u nastavku meča.

Šanse “orlića” da se vrate u meč dodatno su umanjene u 69. minutu, kada je Nikola Petković dobio crveni karton, pošto je u skoku udario Toivonena laktom.

Krčmarevićev tim ipak je nastavio da napada. U 76. minutu, Kačar je pokušao sa preko 20 metara iz slobodnog udarca, ali je poslao loptu daleko iznad gola, da bi u 81. minutu Tadić loše zahvatio loptu posle odličnog prodora i centaršuta Tomića sa desne strane.

Poslednju šansu na meču imao je Toivonen, u 87. minutu, kada je sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola.

Srbija - Švedska 1:3 (1:3)

Srbija: Brkić, Fejsa, Kačar, Petković, Smiljanić, Veljović (Vilotić 46), Sulejmani (Tadić 54), Tošić (Tomić 68), Tomović, Pejčinović, Vuković.

Švedska: Dalin, Lustig, Bjarsmir, Bengtson, Johanson, Toivonen, Berg (Landgren 90), Svenson, Elm (Ozkan 90), Vernblom, Bajrami (Olson 80).

Rezultati 3. kola grupe 'А':

Malme: Srbija - Švedska 1:3 (1:3)
(Kačar 28 - Berg 7, 15p, Toivonen 29)

Helsingborg: Italija - Belorusija 2:1 (1:1)
(Akvafreska 45p, 75 - Kisljak 44)

Konačna tabela:

1. Italija..................3...2-1-0...4:2...7
2. Švedska............3...2-0-1...9:4...6
3. Srbija.................3...0-2-1...1:3...2
4. Belorusija.........3...0-1-2...2:7...1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

453 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: