Ana Ivanović: "Biću opet ona stara"

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da je sigurna u svoje mogućnosti, i najavila da će opet igrati u staroj formi.

Izvor: B92

Petak, 05.06.2009.

23:47

Default images

Ivanovićeva je, i pored eliminacije u 4. kolu Otvorenog prvenstva Francuske istakla da je zadovoljna ostvarenim rezultatima. "Iako sam razočarana zbog eliminacije u četvrtom kolu Rolan Garosa, ne mogu da budem nezadovoljna onim što sam postigla u poslednje vreme. Verujem da sam na dobrom sam putu", izjavila je Ana Ivanović.

"Igram sve bolje, sigurnija sam u sopstvene mogućnosti, i nadam se da ću uskoro opet igrati u staroj formi", istakla je ona.

Ana je istakla da joj je jedan od najvećih problema ove sezone bilo samopouzdanje",

"Samopouzdanje je veoma čudna kategorija, pošto kada ga imaš misliš da ga nikad ne možeš izgubiti, a kad ga nema čini ti se da se nikada neće ni vratiti. Ipak, osećam da se polako vraćam u formu, pa se i na terenu osećam mnogo sigurnija. Dobro sam igrala u Parizu i tokom prve nedelje Rolan Garosa sam dosta toga prevazišla. Prvenstveno mislim na neke svoje sumnje i strahove. Jednostavno, vraća mi se samopouzdanje. Shvatila sam da su porazi, frustracije, kao i negativne stvari koje mi se dešavaju sastavni deo sporta", rekla je 13. teniserka sveta.

"Iskreno, bilo mi je veoma teško posle poraza u Parizu. Posebno jer sam znala da to nije bilo fer. Tokom celog meča sam se osećala veoma loše i imala vrtoglavicu. Nisam mogla da pružim svoj maksimum, i to me je najviše pogodilo. Da sam mogla da igram maksimalno, i da je Azarenka bila bolja, prihvatila bih poraz bez problema. Svesna sam da sam mogla da pružim mnogo više, a nisam. To me je najviše i pogodilo", dodala je ona.
Fonet
Ivanovićeva je priznala i da je razmišljala o pauzi pošto u poslednje vreme imala konstantnih problema sa povredama. Prvo je problem bio palac na ruci, a potom i koleno.

"Ozbiljno sam razmišljala da napravim malu pauzu. Bila sam kod mnogih lekara, kako bih čula što više različitih mišljenja, i kako ne bi ponovila grešku kao kad sam povredila palac. To me je skupo koštalo, jer sam igrala, i kad nisam bila spremna, a to je uticalo i na moje samopouzdanje, pošto sam igrala kao da sam potpuno spremna. Što se kolena tiče Postoji još mali bol posle treninga, ali radim na oporavku i verujem da će sve biti u redu. Redovno idem na terapije i masaže i to daje rezultate", istakla je Ivanovićeva.

"Danas sam i vadila krv, ali mislim da je kod mene u pitanju samo povećana doza stresa, a krajem prošle godine sam imala i problema sa gvožđem, tako da je celo moje trenutno stanje verovatno posledica kombinacije svega toga", dodala je ona.

Ivanovićeva je istakla i da je zadovoljna dosadašnjom saradnjom sa trenerom Kregom Kardonom.

"Svesna sam da kod mene postoji veliki prostor za napredak. Tražila sam najbolje rešenje, i pošto od početka godine radim sa Kardonom, mogu da kažem da sam sigurna da uz njega mogu samo da napredujem", ocenila je Srpkinja.

Tenisku reprezentaciju Srbije u februaru 2010. očekuje duel sa Rusije, Ana veruje da srpske teniserke imaju velikih šansi da u Beogradu ostvare povoljan rezultat, i istakla da je atmosfera u reprezentaciji sjajna.

"Smatram da imamo velike šanse. Za nas je dobro što ćemo imati podršku pune “Arene”, a možemo i da biramo podlogu. Verujem u pobedu, jer nam je svima želja da posle ostvarenja jednog sna, a to je plasman u svetsku elitu, ostvarimo i drugi i osvojimo Fed kup. Atmosfera u timu je sjajna. Igramo zajedno, međusobno se bodrimo, i funkcionišemo kao prava ekipa. Što češće budemo zajedno biće sve bolje", istakla je Ivanovićeva

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: