Dešan novi trener Marseja

Bivši kapiten reprezentacije Francuske Didije Dešan preuzeće kormilo Olimpika iz Marseja od naredne sezone, potvrđeno je u tom klubu.

Izvor: B92, Reuters

Utorak, 05.05.2009.

12:41

Default images

Kapiten ekipe koja je 1998. godine trijumfovala na Svetskom prvenstvu, a potom dve godine kasnije i na šampionatu Evrope će na mestu šefa stručnog štaba ekipe, koja se sada bori za titulu šampiona Francuske, zameniti Belgijanca Erika Geretsa, koji je nedavno objavio da neće voditi ekipu po završetku sezone.

„Izbor Didijea Dešana, čija igračka i trenerska karijera sve govore, je došao prirodno, a na sastanku predsednika kluba i deoničara u petak potvrđen je taj izbor. Posle Erika Geretsa Marsej je jedino mogao da traži prvoklasnog trenera“, kaže se u saopštenju Olimpika.

Iz kluba je saopšteno da je Dešan potpisao dvogodišnji ugovor i da je kao glavni cilj zacrtao osvajanje titule šampiona Francuske.

40-godišnji Dešan je bio kapiten ekipe iz Marseja kada je Olimpik 1993. godine došao do prve, a za sada i poslednje, titule šampiona Evrope, pre nego što je prešao u Juventus, a potom i u Čelsi. Za torinskim klubom Dešan je osvojio tri titule prvaka Serije A, kao i Ligu šampiona 1996. godine. Čak 103 puta se našao u dresu francuskog nacionalnog tima, a postigao je četiri gola.

Kao trener doveo je Monako do finala Lige šampiona 2004. godine, a takođe je pomogao Juventusu da se vrati u Seriju A u sezoni 2006/06.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: