M. Junajted - Arsenal TVB92 20:45

U sredu uveče igra se drugi polufinalni susret Lige Šampiona između Mančester Junajteda i Arsenala, uz direktan prenos na TV B92 od 20:45h.

Izvor: B92

Sreda, 29.04.2009.

01:46

Default images

Jedno od najvećih rivalstava engleskog fudbala dobiće svoju novu evropsku dimenziju kada se Mančester Junajted Aleksa Fergusona sastane sa Arsenalom Arsena Vengera u polufinalu LŠ. Dva menadžera koja su na klupama svojih klubova veoma dugo i u poslednjih 13 sezona imali su 37 međusobnih susreta. Venger je bio uspešniji 14 puta, dok je Ferguson slavio 13 puta, uz deset remija.

Ljuti rivali iz prethodnih 13 godina su pokazali veliko poštovanje jedan prema drugom pred susret na Old Trafordu.

Imamo bolje odnose sada nego u odnosu na ranije. Mi smo preživeli i postoji obostrano poštovanje“, rekao je Francuz. Venger ima jednu pobedu više u međusobnim duelima, dok je Ferguson dobio njihova dva prethodna polufinalna duela. „Mi i Arsenal smo jedan dug period bili dominantne snage u engleskom fudbalu. Sada je u pitanju dominacija u Evropi“, rekao je Škot.

Venger će pokušati do svoj tim drugi put u četiri sezone dovede do finala najjačeg evropskog takmičenja, dok će Ferguson pokušati da odbrani trofej osvojen prošle godine u Moskvi. Mančester nije poražen u Ligi Šampiona na već 23 susreta, dok na Old Trafordu nije izgubio u poslednjih 20 mečeva.
Beta
Biće to prvi susret u nekom evropskom takmičenju dva najuspešnija kluba u engleskom fudbalu u poslednje dve decenije. Menadžer Junajteda Aleks Ferguson smatra da ljubitelje fudbala očekuje spektakl.

Kada pogledate na same rivale, kao i na igrače, možete da vidite nešto što je praktično savršeno polufinale. Obe ekipe su pune sjajnih fudbalera i oba tima igraju dobar fudbal. Nadam se da ćemo odigrati fantastično i da ćemo pobediti. Takođe poštujem i Arsenalovu dobru igru i oni tu ništa neće promeniti“, rekao je Ferguson.

Arsenal je postigao četiri gola u fenomenalnoj utakmici koja je završena 4:4 i menadžer ’tobdžija’ Arsen Venger smatra da njegov tim „ima dovoljno vere u to da može da uradi nešto zaista posebno na Old Trafordu“. Londonski klub je neporažen već dvadeset mečeva u Premijer ligi i Venger je dodao da „u svaki meč ulaze kao da je finale za sebe i da je to veoma bitno u ovom periodu sezone“.

Nakon što je Junajted primio dva gola kod kuće od Totenhema na poslednjoj prvenstvenoj utakmici, Venger je izjavio da veruje da lider Premijer lige „može da prima golove“. Uprkos odsustvu Andreja Aršavina, koji nema pravo nastupa za Arsenal u Ligi Šampiona, i povređenog Robina van Persija, Venger namerava da napadne Junajted.
Beta
Moderna pravila ohrabruju tim da kod kuće bude oprezan, a da tim koji gostuje bude hrabar. Zato ja verujem da bi postizanje gola u gostima bilo veoma važno za nas“.

Aleks Ferguson se složio sa svojim kolegom iz severnog Londona.

Mislim da je to ključno. Treba da pobedimo bez primljenog gola i ja bih bio oduševljen ako bi moj tim pobedio sa 1:0. Ali, sutra ništa neće biti rešeno, u to sam siguran“.

Arsenal ima nekoliko problema sa povredama odbrambenih igrača pošto su Mikael Silvestr i Kieran Gibs pod znakom pitanja za susret sa ’crvenim đavolima’. To bi moglo da znači da će Johan Đuru biti starte, ali je Ferguson izrazio zabrinutost zbog Tea Volkota, „verovatno najbržeg napadača u Engleskoj“ i zbog „izvanrednog“ Seska Fabregasa, koji bi mogao ponovo da igra na poziciji drugog napadača, sa koje je proteklog vikenda postigao dva gola Midlsbrou.

U istoriji, Junajted i Arsenal su se sastajali 204 puta u svim takmičenjima, Mančester je bio uspešniji i do sada je 82 puta slavio, naspram 77 pobeda tima iz Londona.

Arsenal je ove sezone već slavio protiv Junajteda u meču Premijer lige (2:1), na Emiratima dvostruki strelac bio je Samir Nasri.

U poslednjem mečukoji su na Old Trafordu odigrali ovi timovi, aprila 2008. Junajted je slavio sa 2:1, golovima Ronalda i Hargrivsa. Arsenal je poslednji put savladao Mančester na njegovom stadionu septembra 2006, a jedini strelac na tom susretu bio je Adebajor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: