Ponedeljak, 20.04.2009.

19:36

Van Persi i Adebajor aut za L'pul

Robin van Persi i Emanuel Adebajor, napadači Arsenala, zbog povreda neće moći da pomognu saigračima u duelu Premijer lige sa Liverpulom u utorak.

Izvor: B92, eurosport

Default images

Obojica su lakše povrede zaradili u polufinalu FA kupa sa Čelsijem (1:2) – Togoanac je povredio potkolenicu, a Van Persi prepone. Pitanje je i kada će menadžer Arsen Venger ponovo može da računa na golmana Manuela Almuniju. "Ne znamo kada će se Almunija vratiti. Pitanje je i da li će biti spreman za polufinale LŠ sa Mančesterom", kaže Venger.

Povrede Van Persija i Adebajora, ipak, nisu ozbiljnije prirode.

"Odmaraćemo Adebajora. Ima manjih problema sa potkolenicom i ne želimo ništa da rizikujemo", izjavio je francuski stručnjak, koji će moći da računa na oporavljene Bakarija Sanju i Eduarda.

Ipak, zbog povreda ne igraju ni Gael Kliši i Vilijam Galas. Arsenal očekuje težak raspored, devet utakmica u mesec dana, i svaki fudbaler Vengeru je zlata vredan.

I pored toga, menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson veruje da će Venger maksimalno prići meču sa Liverpulom, koji Arsenalu rezultatski ne znači mnogo.

"Ne znam šta Arsen misli o predstojećem meču, ali siguran sam da će Arsenal dati maksimum jer je Venger rođeni pobednik. Sve što mogu da tražim je da se trude", izjavio je Ferguson, čiju ekipu zanima ishod meča jer je u šampionskoj trci sa Liverpulom.

Junajted je prvi na tabeli sa bodom više i mečom manje od 'Crvenih'. Arsenal je četvrti sa 61 bodom i skoro da je obezbedio plasman u Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: