NLB F4: Cibona prvi finalista

Košarkaši Cibone prvi su finalisti fajnal-fora NLB lige pošto su u 'Beogradskoj Areni' savladali vršački Hemofarm sa 77:65 (24:11, 20:21, 21:17, 12:16).

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2009.

20:08

Default images

Pre početka prve polufinalne utakmice F4 turnira dodeljene su nagrade za najboljeg menadžera, trenera i igrača u ligaškom delu takmičenja NLB lige. Najbolji igrač je košarkaš Zagreba Ante Tomić, najuspešniji trener je Velimir Perasović, dok je za najboljeg menadžera proglašen Marko Ivanović iz Hemofarma.

U Areni pred oko 3500 gledalaca, Zagrepčani su bili u vođstvu od samog početka i prvu četvrtinu su dobili sa ubedljivih 24:11. U nastavku utakmice Hemofarm je popravio igru, ali ni u jednom momentu nije uspeo da se približi Ciboni na manje od šest poena zaostatka.

Najefikasnij igrač utakmice bio je Alan Anderson, koji je za 38 minuta postigao 24 poena, uz 5 skokova i 4 asistencije. Kalovej je ubacio 18 poena, uz 2 skoka i 3 asistencije. U ekipi Hemofarma Vladan Vukosavljević je ubacio 18 poena, a dvocifren košgeterski učinak imali su još samo Miljan Pavković i Milivoje Božović sa 12 poena.

Miljan Pavković je bio jedan od boljih igrača u timu Stevana Karadžića, a poraz mu je teško pao: "Igrali smo loše, a meč smo izgubili već u prvoj četvrtini. Mi nismo ličili na sebe o nism ouspevali da se vratimo u meč. Cibona nam je dala dosta lakih poena i zasluženo su slavili."

"Videla se razlika u agresivnosti koju nosi igranje u Evroligi. Bili su oštri i naterali su nas na greške. Na 35:30 sudije su nas oštetile. Tek u drugom poluvremenusmo zaigrali bolju odbranu ali to nije bilo dovoljno. Anderson je bi dominantan, jedan je od najboljih Amerikanaca koji igraju u Evropi. Zadovoljni smo plasmanom na F4 i ovo je odlično iskustvo za sledeću godinu. Uz slab šut za tri poena i sa linije slobodnih bacanja, nismo mogli da se nadamo boljem ishodu utakmice," analizirao je utakmica trener Hemofarma Karadžić.

"Igrali smo dobro u odbrani i raspoloženo u napadu. Kada se Hemofarm rezultatski približio uspeli smo da se odlepimo, a ključna je bila naša zonska odbrana", rekao je trener Cibone Velimir Perasović. "Svejedno je sa kim ćemo igrati. Obe ekipe su vrhunske i maksimalno spremne. Partizan i Zvezda igraju čvrste odbrane a njihovi rezultati ove sezone dovoljno govore."

Drugi finalista biće poznat posle susreta Partizana i Crvene zvezde koji je na programu od 20:45 časova. Finale se igra u subotu od 20:45h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: