Kup UEFA: Uspešni domaćini

Fudbaleri Šahtjora, Hamburgera i Verdera zabeležili su pobede na svom terenu u prvim utakmicama četvrtfinala UEFA kupa.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2009.

21:19

Default images

Šahtjor je u Donjecku pobedio francuski Olimpik iz Marseja 2:0, Hamburg je slavio protiv Mančester Sitija sa 3:1, a istim rezultatom Verder je na 'Vezeru' pobedio Udineze. Preostali duel Pari Sent Žermen – Dinamo Kijev završen je bez golova.

Golove za ekipu Mirčee Lučeskua u Dojecku postigli su Tomaš Hubšman u 39. i Brazilac Žadson u 65. minutu utakmice. Šahtjor je protiv Marseja potvrdio sjajnu formu ove sezone u Evropi. U prethodne dve runde Ukrajinci su izbacili engleski Totenhem i ruski CSKA iz Moskve.
Beta
Prvih 20-ak minuta duela u Ukrajini proteklo je bez ozbiljnijih prilika. Prvu priliku domaćin je imao u 21. minutu kada je Argentinac Kivelji izblokirao pokušaj Žadsona. Nekoliko minuta nakon te akcije uzvratili su gosti.

Holanđanin Zenden pokušao je udarcem iz prekida, ali golman domaćina Andrej Pjatov bio je siguran. Prvu ozbiljnu priliku gosti iz Francuske imali su u 35. minutu. Nijang je izašao sam ispred Pjatova, ali njegov pokušaj osujetila je stativa. Četiri minuta kasnije stigla je kazna. Darijo Srna je dobro centrirao sa desne strane, a Hubšmanov pokušaj glavom golman Marseja Mandanda je odbranio. Ipak, lopta se ponovo odbila do Čeha koji je ovoga puta zatresao mrežu za 1:0.

Već na startu drugog dela Šahtjor je imao veliku priliku da postigne još jedan gol. Gai je uputio centaršut, a Fernandinjo je očajno odreagovao iako je bio u sjanoj poziciji.
Beta
Ipak, 25 minuta pre kraja Marsej je primio i drugi gol. Luiz Adrijano i Žadson odigrali su odličan dupli pas, a Žadson je lepim udarcem iz prva savladao Mandandu. Imao je Šahtjor u 73. minutu veliku priliku i za treći gol, ali je Mandanda bio uspešniji do Luiz Adrijana u situaciji jedan na jedan.

Na duelu u Parizu nije bilo golova iako su dva tima ukupno uputili 24 udarca ka golu. Gosti iz Ukrajine držali su loptu u nogama 2/3 vremena, ali to im nije donelo gol u gostima.

U sastavu ekipe Jurija Semina novopečeni reprezentativac Srbije Miloš Ninković odigro je svih 90 minuta na sredini terena, dok je Mateja Kežman igrao u poslednjih pola sata za Parižane.

Verder je u Bremenu pobedio Udineze sa 3:1, ali Tomas Šaf verovatno neće biti zadovoljan konačnim ishodom. Njegov tim je sve do 87. minuta imao velikih 3:0, ali Fabio Kvaljarela je gostima iz Udina golom doneo nadu pred revanš.
Beta
Veoma raspoložen ponovo je bio plejmejker Verdera Dijego, koji je bio strelac golova u 34. i 67. minutu, a treći gol za domaćina postigao je Hugo Almeida. Duško Tošić nije bio ni na klupi kod domaćina, dok je Aleksandar Luković sa druge strane presedeo ceo meč.

Najzanimljivije je bilo u Hamburgu, gde je ekipa Marka Hjuza povela već u prvom minutu preko Stivena Ajrlanda. Ipak, to nije sputalo ekipu Martina Jola da u nastavku meča pokaže sjajnu predstavu.

Već u devetom minutu domaćin je izjednačio preko Holanđanina Matijsena, a preostala dvca gola Hamburg je postigao u drugom delu. Prvo je Pjotr Trohovski 25 minuta pre kraja iz penala kompletirao preokret domaćina, a 11 minuta pre kraja bivši napadač Bajerna Hose Paolo Gerero postavio je konačnih 3:1.

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala UEFA kupa:

Pari Sent Žermen - Dinamo Kijev 0:0
Hamburg - Mančester Siti 3:1
Verder - Udineze 3:1
Šahtjor - Olimpik Marsej 2:0

Revanš mečevi na programu su 16. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: