Srbija sa šest takmičara u Harbinu

U sredu je u kineskom Harbinu počela 24. zimska Univerzijada, a Srbija na ovom takmiečnju ima šest predstavnika.

Izvor: B92

Petak, 20.02.2009.

11:17

Default images

U alpskom skijanju takmiče se Marija Trmčić, Nevena Ignjatović i Mašan Miličić, u biatlonu učestvuju Branka Kuzeljević i Admir Hodžić, dok je jedini predstavnik u nordijskom skijanju Milan Mitrović.

Upravo će Mitrović u petak prvi na borilište. On će se takmičiti u trci na deset kilometara.

"Odlično smo prošlu u putu i sada smo se privikli na uslove u Kini. Za mene je ovo prvi put da učestvujem na Univerzijadi i nadam se da ću uspeti da opravdam ukazano poverenje. Moj cilj je da u trci ostvarim svoje najbolje vreme", rekao je Mitrović

Takmičenje u nordijskom skijanju odvija se u Jabuliju, ski centru koji se nalazi na 195 kilometara od Harbina. Na ovoj lokaciji odvijaće se i takmičenje u alpskom skijanju.

"Srpskoj ekspediciji u petak će se priključiti i Marija Trmčić i Nevena Ignjatović", rekao je Dragan Popov, zamenik šefa srpske ekspedicije u Harbinu.

Univerzijada u ovom kineskom gradu okupila je rekordan broj takmičara. U okviru 44 sporta Kinezi su ugostili 2537 takmičara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: