Poštarke u Moskvi za čast

Šampionke Srbije odbojkašice “Poštara 064” u četvrtak igraju revanš meč plejofa druge runde Indesit lige šampiona u Moskvi protiv Dinama.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Četvrtak, 19.02.2009.

11:32

Default images

Meč se igra u legendarnoj “Družbi”, a poraz u prvom duelu u Beogradu pre sedam dana od 1:3 ne daje veliku šansu Poštaru za plasman u naredni krug takmičenja. Ipak, igračice srpskog šampiona čvrsto su rešene da u Moskvi, ako ništa drugo, bar skupo prodaju svoju kožu.

U prvom duelu u Beogradu, srednja blokerka Aleksandra Petrović vodila je veliku borbu sa Italijankom Simonom Đoli, igračicom svetskog kalibra i najkorisnijom odbojkašicom poslednjeg Svetskog kupa u Japanu.

“Dobru školu smo prošle ove sezone u Ligi šampiona. I ovako mlade smo dobijale velike timove, kao što su Turk Telekom i Tenerife, a nosile smo se ravnopravno sa Dinamom iz Moskve i Kanom. Mnoge igračice ovih klubova su meni bile idolke, a sada sam imala priliku da igram protiv njih i to sa punom minutažom. Za mene je to nešto neverovatno. Potpuno smo rasterećene, ne zanima nas konačan rezultat. Zato i kažem, a da me ljudi ne shvate pogrešno - ne putujemo u Moskvu na izlet jer iz ove pozicije ne možemo da pričamo da će biti 3:0 za nas i da ćemo proći. Idemo da igramo, pa dokle stignemo”, kaže Petrovićeva.

Delegacija Poštara stigla je u rusku prestonicu u sredu popodne, a meč protiv Dinama na programu je od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: