Klemente zadovoljan rezultatom

Izvor: MR

Nedelja, 08.10.2006.

00:39

Default images

Selektor srpske fudbalske reprezentacije Havijer Klemente izrazio je zadovoljstvo zbog ostvarene pobede na utakmici sa Belgijom (1:0) i ocenio da njegova ekipa pokazuje napredak u igri.

"Nemoguće je, medjutim, odigrati bez greške. Nismo, ipak, pravili greške u zalaganju i borbenosti. Dobar deo utakmice, 60 do 65 minuta, smo kontrolisali igru. Dobro smo odradili posao", rekao je Klemente na konferenciji za novinare posle utakmice.

"Belgija je čvrsta ekipa. Na kraju su igrali sa četiri vrlo brza napadača, koji su nam pravili probleme. Bili smo i malo nervozni pre početka utakmice, jer su igrači želeli da se u dobrom svetlu predstave domaćoj publici", dodao je Klemente.

Španski trener je rekao i da je još rano za priču o eventualnom plasmanu na Evropsko prvenstvo, ali je ocenio da se Srbija nalazi na dobrom putu.

"Razmišljamo samo o sledećoj utakmici... Popravljamo se, ali je grupa teška i sigurno ćemo do kraja kvalifikacija imati loš dan ili kvalitetnijeg protivnika. Imaćemo dosta problema, ali sam siguran da nas niko neće lako dobiti na našem terenu ako budemo imali ovakvu podršku sa tribina", rekao je Klemente.
foto: reuters
Selektor Belgije Rene Vanderejken rekao je da je njegov tim dobro igrao i da je zaslužio barem bod.

"U prvom poluvremenu nije bilo toliko opasno, a samo smo u prvih 10-ak minuta drugog bili u podredjenom položaju. Kasnije smo kontrolisali igru, ali u fudbalu uvek odlučuju trenuci", rekao je Vanderejken.

Vanderejken je dodao i da je razočaran zbog poraza, ali da mu je igra belgijske reprezentacije "ulila" samopouzdanje pred nastavak kvalifikacija.

Reprezentativac Srbije Ivan Ergić, koji je ušao kao zamena u drugom poluvremenu, smatra da je naša selekcija zasluženo slavila:

"Danas smo osvojili tri boda protiv Belgije, jednog od konkurenata za prva četiri mesta u grupi. Imali su, medjutim, i Belgijanci prilike, ali mislim da smo bili dominantni i da smo zasluženo osvojili tri boda. Mislim da moramo da spustimo loptu, da nas ne ponese ova pobeda. Gledali smo Jermeniju protiv Belgije, danas su uzeli bodove Finskoj. Ti autsajderi će svima otkinuti po neki bod", rekao je Ergić.
foto: beta
Ergić se osvrnuo i na prvi nastup pred domaćom publikom kao član samostalne reprezentacije Srbije:

"Ne znam kakav je bio utisak sa strane, ali bilo je pozitivne treme. Prvi put igramo kao nova zemlja pred svojom publikom, koja nam je pomogla da dodjemo do pobede", dodao je Ergić.

"Najvažnije je da imamo sedam bodova. Utakmica je bila teška,  ali tri boda smo želeli, tri smo i dobili, ne znam kako je izgledalo sa tribina, ali je najvažnija pobeda. Od prve utakmice sa Azerbejdžanom, pa Poljska, pa Belgija, moramo da damo 100 posto svojih mogućnosti. Belgijanci su tvrdi, prošli put smo igrali nerešeno, sada smo imali sreće i pobedili. Mi smo uzeli tri boda, a u ovom ciklusu očekujemo šest. Navijači su nam pomogli. Uz ovakvu atmosferu uvek možemo da ostvarimo dobar rezuiltat", rekao je posle meča Danko Lazović, koji je takodje ušao kao zamena u drugom poluvremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: