Lauda: "Kimi menja Mihaela"

Izvor: B92, Mondo

Subota, 20.05.2006.

10:35

Default images

Bivši svetski prvak Niki Lauda očekuje da naredne sezone na mestu Mihaela Šumahera u timu Ferarija vidi Kimija Raikonena.

Prema njegovim rečima, to je zaključak koji se sam nameće iz saopštenja koje su nemački vozač i italijanski tim izdali ove nedelje.

"To što Ferari pušta Mihaela da razmišlja o svojoj budućnosti, znači da ima spremnu zamenu za njega, a najlogičnije rešenje je Kimi. Ferari ne sme sebi da dozvoli da kraj sezone dočeka u nedefinisanoj situaciji. Ako to učine, a Šumaher u medjuvremenu odluči da ode, njihov tim za 2007. činiće Felipe Masa i neki od test-vozača", kaže Lauda, koji je dve od svoje tri titule (1975. i 1977) osvojio vozeći za Ferari.

"Mora da su na ovaj ili onaj način osigurali Kimijev potpis. Ako Mihael ostane, onda će Masa postati test-vozač, a ako ode, voziće Masa i Raikonen. To je moje razmišljanje".

Šumaher je rekao da će možda čekati kraj sezone da bi doneo odluku, dok je šef ekipe "crnog konja" Žan Tod posle nedeljnog Gran prija u Barseloni izjavio novinarima da će situacija biti iskristalisana mnogo pre poslednje trke u Brazilu, zakazane za oktobar.

"Oglasićemo se kada Mihael bude spreman za to, verovatno oko trke u Monci (koja je na rasporedu u septembru)", rekao je Tod.

Ali ako je Ferari spreman da čitavo leto drži javnost u neizvesnosti, dilemu bi vrlo brzo mogao da reši Meklaren.

Ovaj tim već je potpisao ugovor za narednu sezonu sa svetskim prvakom Fernandom Alonsom, a prvi čovek ekipe Ron Denis pružio je snažne indicije da je Raikonen odlučio da napusti Meklaren.

"Mislim da je za vozača uvek bolje da ostvari kontinuitet u jednom timu, to je dokazala i istorija. Ali ne misle svi vozači tako", zagonetno je izjavio Denis.

Prema nezvaničnim verzijama, 26-godišnji Finac je frustriran pošto je dva puta završio šampionat na drugoj poziciji i već je potpisao predugovor sa Ferarijem, koji to, zasad, demantuje.

Neki sumnjaju da bi u trku za Raikonenovim potpisom ozbiljno mogao da se uključi i Reno, kom je neophodna zamena za Alonsa, a opšti je utisak da se u njegovoj klasi danas nalaze još samo Šumaher i Raikonen.

Ali u ovom trenutku nije sigurno da će Šumaher uopšte nastaviti da se takmiči. Lauda je ponudio svoje razmišljanje i na ovu temu.

"Da je u glavi odlučio da se povuče, valjda ne bi vozio ovako brzo. Ja mislim da ni on sam nije siguran. To što je ozbiljan konkurent za titulu trebalo bi da ga ohrabri da nastavi, ali kako se još uvek nije oglasio sa odlukom, za mene je to alarmantno. Mislim da su šanse da ostane u Formuli 1 sve manje, što duže on razmišlja", kaže Austrijanac, komentator zbivanja u "najbržem cirkusu" na nemačkoj televiziji RTL.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: