SCG bez Miloševića na Belgiju!

Izvor: B92

Petak, 27.05.2005.

13:40

Default images

Selektor Fudbalske reprezentacije SCG Ilija Petković saopštio je spisak kandidata za kvalifikacionu utakmicu za odlazak na SP protiv Belgije. Medju 20 igrača nema kapitena i novog rekordera Save Miloševića, kao i Mateje Kežmana.

Napad “plavih” 4.juna predvodiće kvartet: Jestrović, Ljuboja, Vučinić i Žigić.

Odsustvo fudbalera Osasune i Čelsija obrazloženo je njihovim neredovnim igranjem u klubovima.

Obraćanje novinarima selektor Petković počeo je čitanjem prethodno pripremljenog teksta u kojem je objasnio važnost predstojeće utakmice, ali i očuvanja kulta reprezentacije koji  je teškom mukom stvoren kroz kvalifikacione mečeve za odlazak u Nemačku:

"Golgeteri bez igre ne mogu da odgovore na postavljene im zadatke. Pokazali su visok nivo razumevanja i želju za pobedom 'plavih' nad Belgijom, pa i bez njih. Nikoga nisam otpisao, ovaj spisak važi samo za utakmicu sa Belgijom.Na SP odvešće nas golovi i pobede. Veoma važan je i kolektivni duh, jer je igra za reprezentaciju više od obične igre, a ako ljudi to primete podrška neće nedostajati. Karakter, moral i jedinstvo duha i ideje stubovi su ove selekcije, a raniji neuspesi rezultat su njihovog neimanjaNećemo kalkulisati, već preduzeti sve kako bi pobedili Belgiju. Svi igrači misle kao i ja i žele samo pobedu. Ništa drugo mi, osim pobede, nije u glavi. Ako pobedimo onda će u igru moći da udje i matematika", rekao je čitajući pisanu izjavu Petković

Na spisku kandidata za meč sa Belgijom se nalaze:

Golmani: Dragoslav Jevrić (Ankaraspor), Oliver Kovačević (Železnik).

Odbrana: Ivica Dragutinović (Standard Lijež), Goran Gavrančić (Dinamo Kijev), Mladen Krstajić (Šalke), Nemanja Vidić (Spartak Mosva), Nenad Djordjević (Partizan), Milan Dudić (Crvena zvezda).

Sredina terena: Dejan Stanković (Inter), Nenad Brnović (Partizan), Igor Duljaj (Šahtjor), Dragan Mladenović (Real Sosijedad), Ognjen Koroman (Krila Sovjetov), Saša Ilić (Partizan), Zvonimir Vukić (Šahtjor), Simon Vukčević (Partizan).

Napad: Nenad Jestrović (Anderleht), Danijel Ljuboja (Pari Sen
Žermen), Nikola Žigić (Crvena zvezda), Mirko Vučinić (Leče).

Čitanje spiska kandidata (koji po prvi put nije podeljen novinarima u Savezu pre dolaska selektora i njegovog pomoćnika Gorana Stevanovića) izazvao je veliko iznenadjenje medju prisutnim novinarima, ali je Petković objasnio da se odlučio za kandidate koji će biti od najveće koristi za meč sa Belgijom.

Taj meč Petković je označio kao presudan u ovim kvalifikacijama "posle kojeg u slučaju pobede plavi mogu sa odlične pozicije eventualno i da kalkulišu u nekim utakmicama do kraja kvalifikacija"

Plavi se okupljaju u ponedeljak u 17 časova u hotelu "Jugoslavija", a već u utorak sele se na Palić gde će ostati do petka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: