Subota, 17.09.2005.

21:06

Duje Draganja ne pliva za Hrvatsku

Izvor: B92, Beta

Default images

Osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Atini i vicešampion sveta na 50 metara Duje Draganja odlučio je da više ne pliva za hrvatsku reprezentaciju.

Kako se navodi na hrvatskom sajtu "Indeks", u roku od mesec dana Duje će promeniti "zastavu" i biti bogatiji za najmanje milion dolara.

Razlog za ovakav potez 22-godišnjeg Splićanina je to što smatra da se u Hrvatskoj njegovi rezultati ne poštuju dovoljno.

Poznato je da su ranije za njega bili zainteresovani Italijani, koji su nudili da mu nađu italijanske pretke kako na državljanstvo ne bi čekao pet godina. Francuzi su takođe bili zainteresovani za ovog plivača, ali se sada, prema rečima njegovog oca Petra Draganje, radi o konkretnoj ponudi.

Spekuliše se da će Duju angažovati jedna plivačka federacija iz Zaliva, najverovatnije Bahrein. Ta bogata država, uz Kuvajt i Emirate, već je krenula u lov na sportiste koji će im osigurati svetsku promociju.

Ukoliko ode, Draganja bi na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine mogao da se takmiči za drugu državu, jer prema pravilima MOK-a prošlo bi tri godine, koliko je potrebno da bi se ispunio i taj uslov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: