Mateus podneo ostavku, u Partizanu šokirani

Izvor: B92

Subota, 13.12.2003.

19:42

Default images

Fudbalski klub Partizan saopštio je da je Lotar Mateus posle meča u Železniku podneo ostavku na mesto trenera fudbalera šampiona Srbije i Crne Gore.

U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Partizana navodi se da je Mateus podneo "ostavku iz ličnih razloga". Konfuziju koja je nastala u klubu nije mogao da objasni ni direktor crno-belih Nenad Bjeković koji je za B92 rekao:

"Svi detalji biće poznati u ponedeljak kada ćemo se i zvanično obratiti novinarima. Ja sada samo mogu da vam kažem da sam iznenadjen kao i svi uz klubu.Njegovu odluku niko nije očekivao, sve će se znati u ponedeljak".
Napadač crno-belih Andrija Delibašić u izjavi za B92 kaže da je šokiran i da nije mogao da veruje ono što je čuo, od sada već bivšeg trenera Partizana:

"Ja sam šokiran, u isto vreme i tužan što trener Lotar Mateus nije više u Partizanu.jednostavno, mi smo se navikli na njega, on na nas i naš mentalitet koji je pomalo čudan.Taman smo se uigrali i počeli da funkcionišemo kako treba. Ostajemo bez jednog dobrog trenera i velikog čoveka. Rastanak je bio pun emocija, trajao je pola sata i čoveku je bilo jako teško, vezao se za ove igrač Partizana.medjutim, život ide dalje, menjaće se igrači i treneri u klubu, jedino ostaje Partizan".

Kolika je njegova uloga u istorijskom uspehu Partizana i tvom razvoju, pošto si postao igrač koga su mnogi zapamtili ove sezone u Evropi ?

"Njegov uticaj je po meni bio presudan za ulazak u Ligu šampiona. Ulio nam nje nemački mentalitet za pobedama. Sledili smo njegove instrukcije i to se isplatilo. Njegov udeo je zaista veliki u uspehu Partizana. Ja sam se kod njega afirmisao kao igrač, pružio mi je šansu.ranije se dešavalo da odigram jednu,dve utakmice slabo, pa da me nema. On me istrpeo, i kada sam loše igrao pružao mi je šansu.Ja jednostavno mogu samo da mu zahvalim na svemu što je uradio za mene", rekao je Delibašić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: