LvG: Di Mariji potrebno godinu dana

Menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal rekao je da je Anhelu di Mariji potrebno godinu dana da se prilagodi na engleski fudbal.

Izvor:

Utorak, 03.03.2015.

19:30

Default images
Beta/AP Photo/Jon Super

"Prva sezona je uvek teška za sve nove igrače. To možete videti kod svakog igrača koje smo kupili, Luka Šoa, Delija Blinda, Andera Ereru, Radamela Falkaa ali i kod Di Marije. To za mene nije veliko iznenađenje. Više se iznenadim kada se adaptiraju ranije", rekao je Van Gal.

Di Marija je prošlog leta za 60 miliona funti iz Real Madrida prešao u Junajted i nije se dobro snašao u novom klubu. On je u subotu zbog loše igre zamenjen već na poluvremenu utakmice protiv Sanderlenda.

"Isto iskustvo sa igračima imao sam trenirajući klubove u Holandiji, Španiji i Nemačkoj. Moramo da im damo vreme, ne samo Di Mariji, već i ostalim igračima. Moramo da sačekamo i vidimo šta će biti. Ne možete dati tačan odgovor, ali mislim da je dovoljno godinu dana", rekao je Van Gal.

"Ali, lako je to reći, ne mogu to da dokažem. To nije naučno dokazano", dodao je holandski menadžer.

Posle 27 kola Mančester Junajted zauzima četvrto mesto na tabeli sa 50 bodova i ima 10 manje od prvoplasiranog Čelsija. Drugi je Mančester Siti sa 55, a treći je Arsenal sa 51 bodom.

'Crveni đavoli' u sredu igraju na gostovanju protiv Njukasla, u 28. kolu Premijer lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: