Dabl-dabl Bjelice, ubedljiva Barsa

Ekipe Fenerbahčea, Barselone i Panatinaikosa zatvorile su peto kolo Top 16 faze Evrolige pobedama u petak uveče.

Izvor: AK

Petak, 30.01.2015.

22:46

Default images
@fenerbahceulker

Fener je predvođen Nemanjom Bjelicom nadigrao Unikahu 68:60 i ostavio tim iz Malage jedinim bez pobede u ovoj fazi takmičenja.

Barsa je lako slomila Žalgiris 89:72, dok je PAO savladao Galatasaraj 86:77, pa su oba tima stigla do trećeg trijumfa u Zvezdinoj grupi.

Fener je meč u Malagi prelomio sjajnom odbranom u trećem periodu (21:10), a dominorao je Nemanja Bjelica sa 14 poena i 13 skokova.

Bogdan Bogdanović imao je nešto slabiji dan, postigao je sedam poena pogodivši samo jedan od pet šuteva iz igre. Najefikasniji u timu bio je Endru Gaudlok sa 20 poena, dok je Jan Veseli ubacio 17 uz 7 skokova.

Jon Stefanson sa 13 i Fran Vaskes sa 12 poena bili su jedini raspoloženi u španskom timu.

Barselona je već u prvom periodu stekla 16 poena prednosti protiv Žalgirisa i rutinski sačuvala tu razliku. Istakao se Ante Tomić sa 16 poena, 9 skokova i 5 asistencija.

Pao je imao petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom protiv Galate, a najefikasniji je bio Janis Blums sa 16 poena. Dimitris Dijamantidis je dodao 14 uz 6 asistencija i 5 skokova, dok je Antonis Focis ostvario dabl-dabl sa 12 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Galata je u poslednjem periodu ublažila neizbežan poraz, a najbolji u turskom timu bio je Vladimir Micov sa 16 poena, dok je Zoran Erceg ubacio 4 uz 3 skoka i 2 asistencije.

Sva tri pobednika su stigla do treće pobede u Top 16 fazi, Galata je doživela treći poraz, Žalgiris četvrti, a Unikaha ostala jedini tim bez trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: