Divac: Očekivana odluka MOK

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac izjavio je da je odluka MOK da primi Kosovo u punopravno članstvo potpuno očekivana.

Izvor: B92

Utorak, 09.12.2014.

18:53

Default images

Međunarodni olimpijski komitet primio je Kosovo u punopravno članstvo, odlučeno je bez ijednog glasa protiv na sednici u Monaku.

„Nisam iznenađen jer je to izašlo pred Izvršni odbor pre tri meseca, pa smo otprilike znali kakva će biti odluka. Svakako, mi nismo zadovoljni, to smo upućivali u razgovorima sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, ali mi smo sportska organizacija, a ne politička, tako da idemo dalje“, rekao je Divac.

Divac je na svečanosti povodom dana OKS ponovio da je posle odluke MOK da primi Kosovo u privremeno članstvo mogao da se nasluti ovakav epilog.

„Ništa novo ne mogu da vam kažem u odnosu na prethodni mesec. To se otprilike očekivalo, posle odluke Izvršnog odbora da Kosovo primi u privremeno članstvo“, dodao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Na pitanje novinara da li će se srpski sportisti takmičiti sa onim sa Kosova, Divac je istakao da OKS ovu situaciju mora posmatrati „sportskim očima“.

„Mi treba da budemo deo društva, a ja sam imao sličnu situaciju ’92 kada smo udaljeni sa Olimpijskih igara. Prema toma, ja insistiram da ovu situaciju gledamo sportskim očima, a da pustimo političarima da odlučuju. Ne bih voleo da o ovoj temi pričamo, a da zaboravimo ono što je danas najvažnije, a to su naši sportisti“, zaključio je Divac.

Upitan da prokomentariše izjavu predsednika MOK Tomasa Baha koji je rekao da OKS nije reagovao na prijem Kosova, Divac je naveo da je to pitanje za Baha.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je odlukom o prijemu Kosova u Međunarodni olimpijski komitet ugrožen ceo svetski sport.

Predsednik Olimpijskog komiteta Kosova Besim Hasani zahvalio se srpskim kolegama na prijateljstvu, dok se lider Demokratske partije Kosova i odlazeći premijer Hašim Tači oglasio putem Fejsbuka, objavivši da će zastavu na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. nositi džudistkinja Mejlinda Keljmendi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: