Red Bul kažnjen, kreće sa začelja

Vozačima Red Bula Danijelu Rikardu i Sebastijanu Fetelu oduzete su pozicije ostvarene u kvalifikacijama u Abu Dabiju jer su vozili nelegalne bolide.

Izvor: AK

Subota, 22.11.2014.

19:16

Default images

FIA je kaznila Red Bul zbog nelegalnih prednjih krila na oba automobila, jer su bila previše fleksibilna.

Tako će Rikardo i Fetel, koji su bili peti i šesti u kvalifikacijama, poslednju trku sezone početi sa poslednjih pozicija, ali će tim morati da ojača krila.

Ekipa Red Bula je saopštila da je razočarana odlukom jer i druge ekipe na sličan način tumače pravila, ali je prihvatila odluku stjuarda.

Ekipe imaju pravo da pojačaju aerodinamuku bolida tako što će se prednja krila spuštati prilikom povećana brzine, ali su ta pravila pooštrena, pa se prednja krila mogu spuštati samo u određenim uslovima.

Velika nagrada Abu Dabija voziće se u nedelju od 14 časova. Pol poziciju osvojio je Niko Rozberg, dok je drugoplasirani Luis Hamilton.

Britanac ima 17 bodova više od Nemca u borbi za titulu, pa mu je u Abu Dabiju, gde se bodovi dupliraju, potrebno drugo mesto da osvoji drugu krunu u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: