Buran remi Zvezde u Kragujevcu

Fudbaleri Crvene zvezde i Radničkog odigrali su nerešeno bez golova u subotnjem meču 13. kola Jelen Superlige.

Izvor: ÐN

Subota, 22.11.2014.

13:00

Default images

I pored velikog broja prilika na stadionu ’Čika Dača’ nije bilo golova, pa je aktuelni šampion Srbije i drugu uzastopnu utakmicu remizirao rezultatom 0:0.

Posle novog kiksa Zvezda je ima tri boda zaostatka u odnosu na večitog rivala Partizan, koji u nedelju dočekuje Napredak iz Kruševca.

U centru pažnje u Kragujevcu bio je i sudija Danilo Grujić koji je u nekoliko navrata doneo sumnjive odluke, koje su uticale na rezultat.

Od samog starta gosti su krenuli u inicijativu, ali sve do 27. minuta nije bilo prilika, što zbog bezidejne igre, što zbog očajnog terena. Tada je Bosančić loše šutirao posle centaršuta Mijailovića, pa se na novu šansu čekalo do kraja poluvremena.

Minut pre odlaska na odmor Đorđe Rakić pogodio je prečku, što je bila najava velikih uzbuđenja u drugom delu igre.

Ono je počelo greškom sudije Grujića, koji je isključio defanzivca gostiju Bogdana Planića zbog starta nad Milovanovićem, ali je napadač Radničkog pre faula bio u ofsajdu.



Iako je imala igrača manje Zvezda je silovito napadala – odlične prilike imali su Katai, Pečnik, Rakić u više navrata, ali je raspoloženi golman Trifunović uspevao da izađe na kraj.

Sa druge strane, najbliži golu bio je rezervista Irfan Vusljanin, koji je nekoliko puta pripretio Rajkoviću.

Dan pre gostovanja u Kragujevcu dosadašnjem kapitenu Nikoli Mijailoviću oduzeta je traka zbog ponašanja koje ne priliči kapitenu.

Tok meča:

Starsportphoto
Radnički 1923: Trifunović, Terzić, Jašić, Osei Bonsu, Rosić, Kovačević, Bubanja, Vidović (od 68. Vusljanin), Tiodorović (od 76. Miljuš), Arsić, Milovanović (od 93. Janković)
Crvena zvezda: Rajković, Lazić, Pavićević, Planić, Mijailović, Kovačević (od 46. Katai), Lazović (od 86. Despotović), Pečnik, Bosančić (od. 79. Jović), Ristić, Rakić

U prvih desetak minuta na ‘Čika Dači’ nije bilo previše uzbuđenja, a prvo je viđeno u 13. Iako je gostujući tim imao inicijativu od starta, sportna situacija viđena je ispred gola Rajkovića. Radnički je tražio penal, posle duela Lazića i Milovanovića u trenutku centaršuta sa leve strane, ali se arbitar Danilo Grujić nije oglasio.

Četiri minuta kasnije Zvezda je imala prvu priliku. Posle centaršuta Lazovića iz kornera, Lazić je bio najviši u skoku na drugoj stativi, ali je njegov udarac glavom jedan od igrača Radničkog izbacio u novi udarac iz ugla.

U tom napadu nije se desilo ništa opasno, ali je u sledećem moglo da bude problema po domaće, da novi kapiten Lazović posle prodora nije centrirao iza leđa Rakiću.

U 27. minutu Zvezda je stvorila prvu ozbiljnu šansu, nakon napada po levom boku preko Mijailovića. Doskorašnji kapiten centrirao je na prvu stativu gde je bio Miloš Bosančić, ovaj je neometan šutirao glavom, ali je veoma loše zahvatio loptu.

Desetak minuta kasnije odbrana je odlično reagovala ispred Rakića, da bi samo minut kasnije pripretio i Radnički. Na nekih 17-18 metara Lazić je napravio faul, pokušao je Arsić, ali je šutirao daleko pored gola.
Starsportphoto
Minut pre odlaska na odmor Rakić je imao najbolju šansu na meču. Posle duplog pasa na sredini terena, Ristić mu je poslao loptu iza odbrane, on je stigao pre golmana Trifunovića i lobovao ga, ali je pogodio samo prečku.

Do kraja poluvremena nije bilo više uzbuđenja, pa se na odmor otišlo bez golova.

Na početku drugog poluvremena Nenad Lalatović uveo je Kataija umesto Kovačevića, a Zvezda je prvu priliku imala u 50. minutu. Posle sumnjivog prekršaja nad Bosančiće, iz slobodnjaka sa ivice kaznenog šutirao je upravo Katai, ali daleko iznad gola.

Dva minuta kasnije Crvena zvezda ostaje sa desetoricom igrača na terenu! Bogdan Planić dobio je direktan crveni karton, pošto je kao poslednji igrač startovao na Milovanovićem, koji je bio u ofsajdu pre nego što je dobio loptu.

Iako je imala igrača manje na terenu, gostujuća ekipa mogla je do vođstva u 58. minutu. Posle dobre akcije po desnoj strani i centaršuta Lazovića, na drugoj stativi glavom je šutirao Nejc Pečnik, međutim njegov pokušaj završio je pored bliže stative.
Starsportphoto
Nastavio je aktuelni šampion sa atacima, pa je nekoliko minuta kasnije Rakića zaustavila zastavica linijskog sudije. Narednih nekoliko minuta donelo nam je mnogo uzbuđenja, a najveće se desilo u 68. minutu, kada je posle pokušaja Kataija i novog odbitka lopta još jednom uzdrmala prečku.

U dva napada pre toga golman Radničkog Trifunović je paradama skidao udarce Rakića i Pečnika, pre nego što je zapretio i domaćin. Posle kornera Irfan Vusljanin je gađao gol Rajkovića, ali nije uspeo da savlada čuvara mreže gostiju.

’Crveno-beli’ ponovo su se žalili na sudiju u 73. minutu, kada su tražili penal posle šuta i gužve u kaznenom prostoru. Sudija Grujić se ponovo nije oglasio.

Zvezda je napadala, ali je Radnički u dva navrata mogao do vodećeg pogotka. Prvo je Milovanović odlično šutirao iskosa sa leve strane, da bi Rajković paradom izbacio u korner. Dva minuta kasnije Vusljanin je probao glavo sa tri metra, ali preko gola.

Poslednju priliku na meču imao je Đorđe Despotović u četvrtom minutu nadoknade. Bio je u odličnoj situaciji, malo je zakasnio sa udarcem i Osei Bonsu je uspeo da reaguje i osigura bod svom timu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: