"Nije istina, nisam za prodaju"

Potpredsednik Bešiktaša Ahmen Nur Čebi rekao je da je u njegovom intervujuu za "Fanatik" iz konteksta izvučen podatak da je istanbulski velikan na prodaju.

Izvor:

Petak, 21.11.2014.

00:48

Default images

"Srep sam se sa Orhanom Jildirimom iz Fanatika na treningu u četvrtak, kada smo popričali o situaciji u turskim klubovima, koja sve više podseća na one širom Evrope – gde klubove preuzimaju strani vlasnici. Ipak, nisam se složio s njegovom konstatacijom, a on je istakao da se ja slažem i zalažem za sličan scenario u Bešiktašu", rekao je Čebi.

"Rekao sam da je Bešiktaš veliki klub i da bi bilo veoma teško preuzeti ga na način na koji se to radi u ostalim zemljama. Razočaran sam pisanjem gospodina Jildirima i njegovim 'prevođenjem'", dodao je Čebi, "U Engleskoj imate moćne Arape, Ruse i Amerikance. U Španiji i Francuskoj je takođe slična situacija. Ali, nisam siguran kako bi to funkiconisalo u Turskoj i kako bi to bilo saopšteno i objašnjeno navijačima".

Najveći turski klubovi nalaze se delom i u vlasništvu navijača, a predstavnici u odborima biraju se na svake 2-3 godine. Takođe, pristalice kluba godišnjim članarinama i donacijama u dobroj meri utiču na funkcionisanje i budžet kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: