Kup: Perović izbacio Zvezdu!

Fudbaleri Rada napravili su veliko iznenađenje u osmini finala Kupa Srbije, pošto su minimalnim rezultatom eliminisali Crvenu zvezdu.

Izvor:

Sreda, 29.10.2014.

13:00

Default images

Šampion Srbije bio je totalno bezidejan na Vračaru, a najbolje prilike za goste propustili su Luka Jović, na isteku prvog poluvremena, i Darko Lazović u finišu meča.

Jedini gol u ne previše kvalitetnom meču viđen je posle pet minuta igre u nastavku. Rad je izveo kontru po desnom boku, Veselinović je proigrao Slavka Perovića, a bivši igrač Crvene zvezde savladao Kahrimana.

Mogli su Građevinari da reše pitanje pobednika već u narednih desetak minuta, ali su Rodić, Marković i Jelić bili za malo neprecizni. S druge strane, gosti su tek posle primljenog gola, i oporavljanja od šoka, počeli nešto da igraju, ali to nije bilo dovoljno ni za ozbiljniju šansu, a kamoli gol.

Najbolju priliku za goste u prvom poluvremenu propustio je Luka Jović, kada je nonšalanto šutirao u situaciji '1 na 1', da bi Darko Lazović desetak minuta pre kraja, na centaršut Nikole Mijailovića pogodio prečku.

Isti rivali sastaće se i narednog vikenda, u okviru desetog kola Jelen Superlige, takoše na Vračaru.
Starsport
U istom terminu odigrana su još tri meča – Spartak je bio siguran protiv Proletera (2:0), Jagodina je bila ubedljiva na gostovanju Radničkom 1923 (3:0), dok je Radnički Niš savladao Inđiju tek posle penala (4:1).

Od 18 časova branilac trofeja Vojvodina dočekuje užičku Slobodu, dok pola sata kasnije u Gornjem Milanovcu počinje duel Metalca i Voždovca.

Preostala dva duela, između Partizana i Sloge i OFK Beograda i Čukaričkog biće odigrana 19. novembra. Razlog za pomeranje je to što će Partizan i OFK Beograd u sredu od 16.30 u Humskoj igrati zaostali meč sedmog kola Jelen Superlige.

U osmini finala Kupa Srbije igra se po jedna utakmica. U slučaju da po isteku regularnog dela igre rezultat bude nerešen, odmah će se pristupiti izvođenju penala, kako bi se dobio klub koji će izboriti plasman u osminu finala.

Kup Srbije, osmina finala:

sreda, 29. oktobar:
Spartak – Proleter 2:0
Lukić 11, Plavšić 14
Radnički 1923 – Jagodina 0:3
Radnički – Inđija 1:0 (penalima - 4:1)
Rad – Crvena zvezda 1:0
Perović 50
Vojvodina – Sloboda (18.00)
Metalac – Voždovac (18.30)

sreda, 19. novembar:
OFK Beograd – Čukarički (13.00)
Partizan – Sloga (13.00)

Tok meča:

Starsport
Sastavi:

Rad: Radunović, Đurić, Milošević, Rodić, Bajić, Raspopović, Gnjatić, Veselinović, Marković M, Perović, Jelić

Crvena zvezda: Kahriman, Pečnik, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Ristić, Lazović, Katai, Gavrić, Jović

Zvezda je preuzela inicijativu od samog starta meča, ali nije uspela da zapreti Radunoviću. S druge strane, ni domaćin nije imao priliku za gol. Građevinari su se opredelili da čekaju šansu iz kontre i svesno prepuste loptu gostima.

Uspeli su domaći zatim da se oslobode i počnu da prete. Imali su dva kornera za kratko vreme, stvorili gužvu ispred gola Kahrimana, ali je odbrana gostiju uspela da interveniše i otkloni opasnost.
Na isteku pola časa igre Zvezda je uputila prvi udarac u gol Radunovića, mladi Ristić je povukao kontru '4 na 4' i proigrao Aleksandra Katajia, ali je njegov udarac u bliži ugao Radunović izbacio u korner. U nastavku akcije, Lazović je poslao loptu pred gol, ali su defanzivci domaćih ponovo bili uspešniji.

NI do kraja prvih 45 minuta igre se ništa značajnije nije promenilo, Zvezda je imala neubedljivu inicijativu, bez prave šanse za pogodak. U istom maniru odigrali su i igrači Rada, čekali su šansu iz kontre, imali nekoliko solidnih situacija na sredini terena, međutim, defanzivci gostiju su uspeli na vreme da otklone sve opasnosti.

Ipak, sve je moglo da se promeni u poslednjim sekundama prvog dela, kada se Luka Jović našao sam ispred Radunovića. Bajić je pogrešio, a Jović se našao ispred golmana Rada, ali je šutirao previše slabo, pa je čuvar mreže domaćih lako pročitao njegovu nameru i intervenisao.

Krenula je Zvezda agesivno i u nastavku, da bi Kataji već posle nekoliko napada pokušao iz daljine, ali pravo u Radunovića. Usledio je napad Rada i lopta u mreži Damira Kahrimana. Tekao je napad Rada po desnom boku, lopta je stigla do Veselinovića koji je lepo prevario tri čuvara i produžio loptu do Slavka Perovića na penalu. Bivši napadač Crvene zvezde je primirio loptu, povukao je pored čuvara i poslao po zemlji u dalji ugao za vođstvo – 1:0.
Nisu se domaći povukli posle vođstva, iskoristili su pad Zvezde i nastavili da stvaraju šanse. Samo dva minuta posle gola, pokušao je Marković, ali je njegov udarac zaustavio Kahriman, zatim je usledio i pokušaj Slavka Perovića iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog, ali je lopta otišla za malo preko prečke. Nisu igrači Rada prestajali sa ofanzivom, da bi novi pokušaj imao Rodić, ali je njegov udarac završio pored stative.

Krenula je Zvezda sa intenzivnijim napadima od 70. minuta, a posle samo minut malo je nedostajalo da dođe do izjednačenja. Dugo je gostujući tim kombinovao, držao loptu na levoj strani, da bi na kraju NIkola Mijailović uputio centaršut. Lopta je na kraju preletela sve i otišla na drugu stativu, gde je dočekao Darko Lazović i zadrmao prečku gola Radunovića.

Mogao je Petar Jelić da reši pitanje pobednika pet minuta pre kraja meča, ali je glavom šutirao minimalno pored stative. Od tog trenutka, Zvezda je krenula na sve ili ništa, ali nisu Bosančić, Mijailović, nespretni Despotović i Lazović uspeli da savladaju raspoloženog Radunovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

235 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: